Политика

Борисов от Азърбайджан: Тереза Мей ми звъня два пъти през последните 10 дни

Борисов от Азърбайджан: Тереза Мей ми звъня два пъти през последните 10 дни

 

 

 

мей

 

През последните 10 дни  премиерът Борисов е говорил два пъти с британския си колега Тереза Мей по нейно искане. Според българския министър-председател „към днешна дата надали има някой, който да е оптимист по темата, и ако се стигне до Брекзит без сделка, това касае милиони хора, като последствията ще са много тежки за всички“.

 

 

 

 

Борисов направи изказването си в Азербайджан, където участва в Седмия глобален бизнес форум. Форумът бе открит от президента на страната Илхам Алиев с официална церемония, посветена на новата външна политика. Денят на Брекзит трябва да бъде 29 март 2019 г.

 

 

 

След като обаче по-рано тази седмица британските депутати за втори път отхвърлиха сделката, която премиерът Тереза Мей постигна с ЕС, а снощи гласуваха за блокиране на варианта за Брекзит без сделка, днес се очаква те да поискат от Брюксел отлагане на излизането от съюза.

 

 

 

 

 

„Винаги сме се стремили да има Брекзит със сделка или договор, за да има правила. С колегите от ЕС положихме огромни усилия. Всички се съгласихме отново да дебатираме“, подчерта Борисов.

 

 

 

 

 

По думите му трябва да се работи за среща между НАТО и Русия заради натрупаното напрежение в последните месеци. „По-възрастните от нас помнят чудовищната надпревара във въоръжаването, в ядрените оръжия преди години. Колкото повече пари отделят бюджетите за въоръжение, толкова по-малко има за социални дейности. И в края на краищата носят смърт“, каза още премиерът.

 

 

 

 

Борисов и Илхам Алиев ще разговарят по-късно днес за възможността за участие на Азербайджан в европейския газов хъб „Балкан“.

vlastta.bg

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024