Политика

Борисов от Азърбайджан: Тереза Мей ми звъня два пъти през последните 10 дни

Борисов от Азърбайджан: Тереза Мей ми звъня два пъти през последните 10 дни

 

 

 

мей

 

През последните 10 дни  премиерът Борисов е говорил два пъти с британския си колега Тереза Мей по нейно искане. Според българския министър-председател „към днешна дата надали има някой, който да е оптимист по темата, и ако се стигне до Брекзит без сделка, това касае милиони хора, като последствията ще са много тежки за всички“.

 

 

 

 

Борисов направи изказването си в Азербайджан, където участва в Седмия глобален бизнес форум. Форумът бе открит от президента на страната Илхам Алиев с официална церемония, посветена на новата външна политика. Денят на Брекзит трябва да бъде 29 март 2019 г.

 

 

 

След като обаче по-рано тази седмица британските депутати за втори път отхвърлиха сделката, която премиерът Тереза Мей постигна с ЕС, а снощи гласуваха за блокиране на варианта за Брекзит без сделка, днес се очаква те да поискат от Брюксел отлагане на излизането от съюза.

 

 

 

 

 

„Винаги сме се стремили да има Брекзит със сделка или договор, за да има правила. С колегите от ЕС положихме огромни усилия. Всички се съгласихме отново да дебатираме“, подчерта Борисов.

 

 

 

 

 

По думите му трябва да се работи за среща между НАТО и Русия заради натрупаното напрежение в последните месеци. „По-възрастните от нас помнят чудовищната надпревара във въоръжаването, в ядрените оръжия преди години. Колкото повече пари отделят бюджетите за въоръжение, толкова по-малко има за социални дейности. И в края на краищата носят смърт“, каза още премиерът.

 

 

 

 

Борисов и Илхам Алиев ще разговарят по-късно днес за възможността за участие на Азербайджан в европейския газов хъб „Балкан“.

vlastta.bg

Политика

More in Политика

171172315952409

Посланикът на САЩ за разглобката на властта: Разочаровани сме, но не е наша работа да се месим в тези дискусии

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024