ОБЩЕСТВО

Българска фирма с 1 работник смая Европа. Спечели поръчка за стотици хиляди и започва да строи

Българска фирма с 1 работник смая Европа. Спечели поръчка за стотици хиляди и започва да строи

 

big_4217

 

 

 

Фирма „Лъчи – 97“ ЕООД, регистрирана през 2016 г. ще прави нов градски парк, който ще бъде именуван на акад. Николай Кауфман в Неделино. Вчера кметът на общината Боян Кехайов и ръководителят на фирмата Митко Стефанов дадоха старт на обекта със символична първа копка пред бившето ученическо общежитие на град Неделино.

 

 

 

„Ще построим новият парк в Неделино и той ще носи гордо името на акад. Николай Кауфман, човекът-откривател, направил толкова много за нашия град и за неговото бъдеще!“, написа във Facebook профила си градоначалникът, пише actualno.com.

В прессъобщение от местната управа се казва следното:

 

 

„Кметът на общината Боян Кехайов поздрави всички присъстващи и пожела успешно завършване на този дълго чакан проект, който ще промени облика на града“. В словото си подчерта, че започването на обекта нямаше да бъде факт, ако нямаше добрата воля, желанието на инвеститора и поетите ангажименти от страна на ръководството на общината.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Още със стартирането на управленския си мандат ние заложихме като една от приоритетните ни цели превръщането на община Неделино в привлекателно място за живеене и притегателен център“. Срокът за изпълнение на обекта е 90 дни. А средствата за целта са отпуснати с постановление на Министерския съвет от август месец миналата година.

 

 

 

Сумата от 450 000 лева е предназначена за проект „Изграждане и модернизация на пространства и обекти за обществено ползване в община Неделино“. С тях освен нов градски парк местната администрация планира да изгради също спортно игрище и детска площадка в Неделино. Двата обекта са спечелени от местни фирми. При прогнозна стойност от 357 000 лева без ДДС за градския парк, обектът е спечелен от „Лъчи – 97“ с оферта за 221 381 лв. без ДДС (тоест, с 62% от първоначално обявената цена).

 

 

 

 

Спортната и детската площадка пък са обявени за 222 хиляди лева без ДДС прогнозна стойност, а офертата на спечелилия участник „Рума строй“ ЕООД с управител Веселин Стоянов е за 134 341 лв. без ДДС (или 60% от първоначално обявената цена).

 

 

 

 

Справка в сайта на община Неделино сочи, че за двата обекта е имало само по един кандидат за изпълнител. Двете фирми са вписани в Камарата на строителите с по един човек персонал през последната отчетена година и изпълнени по няколко обекта. На всички тях възложител неизменно е община Неделино в мандата на сегашния градоначалник.

 

 

 

 

Дружеството на Митко Стефанов е вписало в офертата си, че ще ползва ЕТ „ВЕСДАН-81 Веселин Кехайов“ в качеството на трето лице, чийто ресурси икономическия оператор ще използва за изпълнението на поръчката.
 

Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024