Политика

Български сайт току що съобщи: Тотален обрат, за да се спаси Бойко на власт. Спират сделката за…

Български сайт току що съобщи: Тотален обрат, за да се спаси Бойко на власт. Спират сделката за…

 

 

обратbig_1457

 

 

В най-висшите кръгове на ГЕРБ текат усилени консултации относно скандалното решение да се отменят данъците на мюфтийството. Това съобщи 7dnibulgaria.bg.

От вчера надделявало мнението, че спорната точка от Закона за вероизповеданията трябва да бъде оттеглена заради небивалата обществена реакция, съобщават и от ПИК.

 

 

 

 

Коалиционният партньор в управлението Волен Сидеров вече призова в интервю за ПИК Цветан Цветанов да се откаже от идеята, която трябва да бъде приета на второ четене в парламента до петък.

 

 

 

 

 

На същата позиция са и останалите от „Обединени патриоти“. Според Валери Симеонов става дума за сделка между Бойко Борисов и Ахмед Доган.

 

 

 

 

 

Прогнозата на депутати от ГЕРБ е, че в най-близко време опрощаването на данъците, внесено по предложение на финансовия министър Владислав Горанов, ще бъде анулирано.

 

 

 

 

Припомняме, че инициативата на ГЕРБ да опрости 12 млн. лв. данъчни задължения на Главното мюфтийство, беше легендирано като опит за запазване на етническия мир в държавата. След опрощаването на дълговете пък, Главното мюфтийство ще може да получава и държавна субсидия за дейността си.

 

 

 

 

Най-голямата опозиционна партия в парламента – БСП, веднага съзря в това предложение сделка между ГЕРБ и ДПС в опит да се спаси третото правителство на Бойко Борисов след предсрочния крах на предните му две. Те припомниха, че всички спорни решения в парламента са узаконени с гласовете на ДПС.

 

 

 

 

Междувременно стана ясно, че мюфтийството притежава над 4 700 недвижими имоти в РБългария от които печели по над 30 млн. лв. ежегодно.

 

 

 

 

Предложението предизвика истински обществен трус, като най-често българите питат: „Да продължаваме ли да събираме капачки, за да купуваме кувьози за новородените в болниците?“.

 

 

Петел

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024