Политика

Данаил Кирилов пред Беновска: Борисов е боец, воин, генерал. Той притежава огромна сила и добродетели

Данаил Кирилов пред Беновска: Борисов е боец, воин, генерал. Той притежава огромна сила и добродетели

 

данаил кирилов1

 

 

 

Премиерът Борисов е боец, воин, генерал. Той притежава огромна сила, но в последните се обогати чисто воинско и с доста от добродетелите в политиката. Той е базата, той е основата, фундаментът.  Всички знаем, че е силен като човек, силен е като принципи и виждания. 

 

 

 

 

 

Такова мнение изрази за лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов народният представител от ГЕРБ и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов в предаването „Беновска пита“ по Канал 3.

 

 

 

 

 

 

,,Борисов е също така и отстъпчив, което качество адмирирам, защото трябва да сме близо до хората, да имаме техните сетивност и реактивност.Това е и в контекста на нас като народна партия – трябва да сме близо до хората и съответно да реагираме до наглед нетолкова съществени или дори битови проблеми.

Това е в основата на осъществяването на големите политически принципи“, заяви Кирилов.

 

 

 

 

 

 

 

„Дали сме близо до Нинова ли? Не, не сме близо до нея. Все пак тя преди време приватизира едно външнотърговско дружество,“ обясни още Кирилов.

Той изказа съмнение, че Корнелия Нинова ще се вслуша в призива на председателя на парламента Цвета Караянчева да се завърне в пленарната зала.

 

 

 

 

 

 

 

,,Струва ми се, че в тази форма на радикализация нищо не би възприела колегата Нинова“, отвърна народният представител.

 

 

 

 

 

 

,,Случаят е много специфичен. Това, което мога да кажа категорично, е, че е защитена равнопоставеността, тоест това опрощаване не важи само за мюфтийството, но и за останалите религии“, коментира Кирилов темата с опростените дългове на различните вероизповедания.

 

 

 

 

„Ще отговоря правно. Правна комисия участва в този дебат на ниво работна група и то само в частите, в които бяхме поканени. Това си е проект на Комисията на вероизповеданията.

 

 

 

 

 

Принципът е равенство.Случаят е много специфичен, но искам да кажа следното. Това, което е защитено е равнопоставеността. Никъде не се казва, че само за едни се прави тази отстъпка. Законодателят е приел на всички, за да могат да започнат на чисто, поставяме една равна черта“, заяви Данаил Кирилов.

 

 

 

На въпрос дали е възможно да бъдат опростени по сходен начин и дълговете на медиите председателят на правната комисия отчете, че това е „теоретично възможно като мярка“ и определи медиите като религията на демокрацията и свободата на словото.

 

 

Канал 3

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024