Политика

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Сделки в парламента няма, аз съм детектор на лъжата

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Сделки в парламента няма, аз съм детектор на лъжата

 

big_1308

 

 

 

Единственият начин да се спрат спекулациите за Закона за вероизповеданията, е президентът Румен Радев да разсекретени стенограмите от КСНС. Това каза Десислава Атанасова, депутат от ПГ на ГЕРБ в ефира на сутрешния блок „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„За съжаление, за пореден път след участие на Корнелия Нинова, ми се налага да бъда в ролята на детектор на лъжата“, заяви Десислава Атанасова.

 

 

 

 

 

 

Сделки в парламента няма нито по темата за вероизповеданията, нито по която и да е друга тема. Тази тема е обсъждана доста назад във времето на два консултативни съвета за национална сигурност и смятам, че вместо да се опровергават твърденията на г-жа Нинова, трябва да призовем президента да разсекрети стенограмите от заседанията, за да се види какви са били позициите на политическите партии по нея“.

 

 

 

 

 

Тя подчерта, че сделки в парламента няма, нито по темата със Закона за вероизповеданията, нито по която и да е друга тема, както твърди лидерът на БСП, уточни „Фокус“.

 

 

 

Мисля, че за всички ще стане ясно какви са били позициите на парламентарно представяните партии и на службите“, коментира още тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Законът за вероизповеданията е внесен отпреди Нова година, както и Изборният кодекс. При наличието на участници в пленарното заседание – представители на БСП. Нещо повече – Корнелия Нинова е вносител на част от предложенията за промени в Закона за вероизповеданията. Да се твърди, че има някакви сделки, носи негативи за всички партии. Смятам, че едно разсекретяване на стенограмите ще даде много повече информация на българските граждани“, коментира Атанасова в „Здравей, България“.

 

 

 

 

 

 

 

„Народното събрание работи и без наличието на БСП в пленарната зала. Дневният ред се определя на председателски съвет. Бих казала, че точките от него за тази седмица са изключително важни за българските граждани“, обясни Десислава Атанасова.

 

 

 

 

 

 

Тя е категорична, че съставът на ЦИК ще бъде подменен. Вече са направени предложения. По думите й, БСП си търси и индулгенции и алиби за една бъдеща загуба.

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024