Политика

Дончева: С 8 млн. лева ГЕРБ иска да си осигури кворума в парламента

Дончева: С 8 млн. лева ГЕРБ иска да си осигури кворума в парламента

 

 

768x432

 

 

ГЕРБ няма достатъчно пари и иска да запуши с 8 млн. лева пробойните. Истинският проблем е кворумът, той ще се държи от ДПС. Важно е да останем на власт, а БСП показва, че иска да скъси срока на 44-ия парламент. ГЕРБ няколко заседания провалиха с командировки, с болнични. Те се откупуват така (чрез ДПС) от години.
Това заяви пред bTV лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

 

 

 

 

 

 

Припомняме, повод за думите й е решението за опрощаване на 8 млн. лева дългове само на Главно Мюфтийство, както бе решено на първо четене на Закона за вероизповеданията на 8 март.

Седмици по-рано депутатите от БСП решиха да не влизат на заседанията на парламента.

 

 

 

 

 

Защо е необходимо да се опростят 8 млн. лева. Дали ще спести промените на ГЕРБ с пенсионната система, в резултат на която на над 300 000 пенсионера бяха взети инвалидните добавки. Според Дончева арестът на няколко души от Силистра цели да покаже на 300 000 души с инвалидни пенсии, че парите им са били източени от порочна схема, а не, че държавата няма пари.

 

 

 

 

 

Разграбването на България стана по друг механизъм. Такива хора (като фамилиите, срещу които се водят дела – Арабаджиеви, Баневи, Стайкови – б.р.) бяха избрани да получат парче от държавата. Дали някой е наивен, че това е станало безвъзмездно – предоставянето на 70% от предприятието „Полимери“ и това не е изисквало съответно разплащане.

 

 

 

 

Тази поредица от реторични въпроси зададе лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Припомняме, Дончева е защитник на Евгения Банева, сегашната съпруга на Николай Банев, който чрез масовата приватизация придоби „Полимери“.

 

 

 

 

 

Прокуратурата не може да седи безучастна, когато народът е ограбен. Има такива, които ще се преследват и такива, които няма да се преследват. Защо точно тези са попаднали в списъка – не е ясно, каза Дончева.

 

 

 

 

 

Да преследваш олигарси е малко съмнително. От една страна – прокуратурата няма за какво да ги търси. Ако ги търси за неплатени данъци, това е въпрос на доказване и би могло да се справи.

 

 

 

 

Начинът за доказване на създаването на олигарси е през начина на придобиване богатство – законен начин, изтекли давности и е обречен. Всичко е свързано.

 

 

Нюз БГ, Би ти ви

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024