Европа

Европейците отказаха да воюват с Русия, направиха го въпреки натиска на американците

Европейците отказаха да воюват с Русия, направиха го въпреки натиска на американците

 

510de6608663b6d5ba61fc02726e3f0a26ea95e8

 

 

Автор: Павел Шипилин, Zavtra.ru

Неотдавна Блумбърг публикува изтичане на информация, която налага преосмисляне на отношенията между съюзниците в НАТО.

Оказа се, че вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс е подстрекавал французите и германците да ескортират украинските кораби в самоубийствена мисия под кримския мост в Азовско море.

Но непослушните европейци категорично отказаха да започнат война с Русия.

Както се оказва, една от целите на посещението на вицепремиера на САЩ на Мюнхенската конференция за сигурност бе да се насърчи Франция и Германия да участват в разпалването на конфликт с Русия.

Той настоятелно им препоръча да изпратят свои кораби в Черно море и заедно с Украйна да организират провокация в Керченския проток.

С други думи, САЩ се опитаха да запалят поредната война на европейския континент, като в изминалите времена.

Така че в праведен гняв да застанат рамо до рамо със съюзниците и да защитава общите ценности и демокрацията от Русия, известна като душманин на свободите.

Израелския блогър Соломон Ман даде някои подробности за сблъсъка между Ангела Меркел и германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен на заседание на кабинета на министрите.

Фрау Лайен настояваше да се изпълни искането на САЩ и Украйна, както и препоръката на НАТО, и да се присъедини с германски кораби в провокацията в Керченския проток.

Меркел й отговори доста твърдо: „Разсъждавате като деца! – каза тя. – Вие изхождате от това, че Путин няма да направи нищо и ще гледа как ние дефилираме в пролива. А ако той направи с нашите кораби същото, както вече веднъж го направи с украинските? Вие какво предлагате Германия да воюва с Русия ли, г-жо министър? Защо трябва пренебрегваме интересите на Германия заради интересите на САЩ?“ .

В същото време фрау канцлерът спомена и за писмото от Франция, където Макрон предупреждава Меркел за „необмислени стъпки“ след „подстрекателството на САЩ“.

Разбира се, бих искал да мисля, че здравият разум е надделял и във французите, и в германците.

Но скорошната статия на Емануел Макрон, публикувана във всички водещи европейски вестници, ни приземи на земята.

Измамниците глобалисти се сменят на в движение, опитвайки се да спрат предстоящия масов наплив на евроскептици е Европейски парламент.

Френският президент и германският канцлер просто се страхуват да воюват сами с Русия.

Да, и при това в такава несигурна ситуация, когато Доналд Тръмп унищожава всички мислими и немислими договори и споразумения, и най-вече с близките му съюзници.

Защо да предизвикаш пожар в своя дом, ако в същото време САЩ налагат мита върху европейските стоки и спират жизнено важни енергийни проекти за тях?

Глобалистите действаха по-предпазливо, по-фино и с по-голямо уважение.

Преди дни Le Monde публикува антиамериканска статия, в която всъщност, посочва системната намеса в европейския живот и в политиката на задокеанските милиардери.

И подобни публикации се увеличават.

Причината за ожесточената съпротива на европейците е проста: национите елити, които Тръмп представлява, и не го крие, е, че защитава американските интереси, но в същото време, сякаш нищо не се е случило, те командват Европа.

Това означава, че те по инерция продължават да се държат като глобалисти, за които и Старият, и Новият свят практически бяха единен организъм.

Но опитът е обречен на провал.

Или САЩ ще продължават да играят ролята на сюзерен (бел. ред. – държава, в чието васално подчинение се намира друга държава), облечен не само във власт, но и с отговорност и задължения към своите васали, или се превръщат в обикновена страна, макар и много богата, но загрижена и занимаваща се само със своите проблеми.

В тази ситуация нито Франция, нито Германия няма да застрашат своята сигурност.

Между другото, както и Украйна, която започва да се усеща като един евтин провокатор, но в никакъв случай не и като пълноправна страна на конлфикта с Русия.

Американците, свикнали да изгребват жарта с чужди ръце, също няма да започнат война с Русия.

Да, те просто се страхуват.

Означава ли това, че руснаците ги очакват спокойни и мирни години?

Не, разбира се.

Опитите да се пробие руската защита ще продължават и САЩ не биха били САЩ, ако не търсеха слабите места в своя геополитически противник.

Ето защо са неспокойни европейците.

Група богаташи плащат с грантове

Преди дни във френското издание „Льо монд“ бе публикувана статия на Дамиен Лелу, в която се казва, че неголяма група богати американци тайно поддържа „алтернативни“ сайтове и масови рекламни кампании в Европа.

Фондации и грантове се раздават за издържане на европейски ултрадесни групи, уличени в расизъм и сексизъм.

Щедри спонсори играят активна роля в англоезичните страни на европейския континент.

Ето пример.

В центъра на тази група се намират в частност ръководителят на влиятелния инвестиционен фонд „Ренесанс Технолоджикс“ Робърт Мерсер и неговата дъщеря Ребека, които финансират конспиративния сайт „Брейбарт нюз“, превърнал се в ос на „алтернативното дясно“, и кампании на Доналд Тръмп.

Постът на главен редактор заемаше Стив Банън, бившият съветник на президента на САЩ.

„Именно Мерсер заложиха основите на революцията на Тръмп, – отбеляза Банън в интервю за „Вашингтон пост“ през 2018 г. – Ако прегледате списъка на политическите спонсори за последните четири години, то ще видите, че те са оказали най-голямо влияние“.

Превод за „Труд“ – Павел Павлов

****
Източник: trud.bg

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024