Политика

Инджев: Русофилите са измисли термина „русофоби“, за да прикрият, че служат на чужда държава и кауза

Инджев: Русофилите са измисли термина „русофоби“, за да прикрият, че служат на чужда държава и кауза

 

554665

 

 

 

Заплашвали са ме неколкратно във Фейсбук. Виждал съм моя снимка и под нея пишеше: „Убий русофоб, спаси света“. Призоваваха да се спре свободната журналистика и да ми се отнеме думата, защото пиша книги, които не се харесват на определен кръг от хора.

 

 

 

Сезирал съм прокуратурата, но засега няма нищо. Напрежението нараства и вече ми пращат биячи, които се опитаха да предотвратят представянето на новата ми книга в Добрич. Това е нарушение на закона и аз питам къде са институциите.

 

 

 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ журналистът Иво Инджев, който разказа за инцидента в град Добрич, при който е бил направен опит да се осуети представянето на последната му книга „Измамата Сан Стефано“. „Аз знаех за тази провокация, но полицията не знаеше.

 

 

 

 

 

Във Фейсбук беше ясно, че лицето Костадин Костадинов, който е лидер на варненската партия „Възраждане“, ще изпрати рокери. Интересно е, че този човек е сред организаторите на „Луков марш“ и в същото време не спира да се появява на протестите организирани от Корнелия Нинова. Не знам дали тези рокери са членове на партията му, това трябва да кажат от полицията. Тези хора бяха облечени като паравоенни.

 

 

 

 

 

 

Обиждаха ме, държаха боксове, не ме допускаха да вляза в залата. Тези хора явно се чувстват безнаказани и си мислят, че са над закона. Това не трябва да се допуска. В случая не говоря само за мен. Говоря за всички, защото влизаме в предизборна кампания и това може да се случи на всеки. Аз не съм извикал полиция. Някой от гражданите в залата се е обадил. Паравоенните първоначално се смееха, че ще дойде полиция, но когато това стана факт, се изнизаха много бързо“, разкри Инджев.

 

 

 

Той коментира и какво точно съдържа последната му книга. „В книгата си не защитавам моя теза, а теза на Раковски. Той категорично призовава българите да не позволяват друга държава да се намесва в Освобождението. Раковски бяга в Истанбул, в руското посолство, но оттам така го натирват, че той не иска да чуе повече за Русия.

 

 

 

 

 

 

Фактически България се освобождава от двете евразийски империя – Русия и Турция, на 6 септември 1885 година. Срещу нашето Съединение най-много недоволства Русия, която забележете твърди, че България нарушава Берлинския договор. Ето тази теза защитавам в книгата си.

 

 

 

 

 

 

Руската армия не е дошла тук да освобождава, а да присъединява територии към своята империя. Не случайно 10 години по-късно Русия къса дипломатическите си отношения с нас.

 

 

 

 

 

Тя се опитва да разшири империята си, а българите ѝ попречват. Това много ядосва Русия. Няма такова нещо като русофоб. Това е измислица на русофилите, за да прикрият, че служат на чужда кауза и интереси“, категоричен беше Иво Инджев.

 

novini.bg

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024