Политика

Комисията, назначена от Цветанов и ГЕРБ, ще проверява апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева

Комисията, назначена от Цветанов и ГЕРБ, ще проверява апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева

kpkonpi_plamen23

 

 

 

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започва проверка на имотните сделки на членовете на ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. От тях ще бъдат снети обяснения, както и от други евентуални лица по сделки.

 

 

 

 

 

 

Това съобщават от комисията, като се посочва, че са се самосезирали по медийни публикации и по сигнала на неправителствена организация – Антикорупционния фонд.

Припомняме, че очакванията на президента са, че антикорупционната комисия, чиито членове са назначени и контролирани от Цветанов, няма как да го разследва: „по беззъбия закон, наложен от самия него„.

 

 

 

 

Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. И затова поредното, според мен, гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква„, каза преди ден държавният глава.

Проверката ще бъде направена по чл. 6 ал. 1 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ) –

 

 

 

 

Ще бъдат проверени всички данни от медиите, включително пазарните цени на визираните имоти, произхода на средствата за покупката им, както и търговия с влияние и конфликт на интереси при приемането на законодателни промени от страта на Народното събрание.

 

 

 

 

Цветанов вижда предизборна логика в атаките срещу себе си

Цветанов вижда предизборна логика в атаките срещу себе си

Това е опорна точка на БСП

Ще бъде проверена и дейността на фирмата продавач „Артекс инженеринг“ АД, както и нейното евентуално участие в обществени поръчки.
Комисията ще анализира всички сделки за покупко-продажба, осъществени от търговското дружество за периода 2017 – 2019 г. с оглед да се установят цените, на които обичайно са продавани имоти от фирмата, а и за да се установят евентуални други лица по чл. 6 ал. 1 от ЗПКОНПИ, които са сключили сделки с компанията. Ще бъде изискана информация от компетентните органи и за всички получени разрешения за строителство, издаден на дружеството за този период.

 

 

 

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици

ОБНОВЕНА

Тома Биков: Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици

Биков се надява фирмата да не е получила „помощ от политик“ – Цветанов

В хода на проверката ще се изследва и наличието или липсата на свързани лица в политически партии и фирма „Артекс инженеринг“ АД, както и дали търговското дружество е правило предизборни дарения.

 

 

 

 

От Комисията уточняват, че ако им бъде възложена проверка от прокуратурата, са готови да извършат и допълнителни действия с оглед указанията на държавното обвинение.

 

 

 

 

 

Припомняме, че последната проверка на Антикорупцията срещу висш политик беше по повод ползването на луксозен апартамент от страна на финансовия министър Владислав Горанов. Тогава органите не откриха нарушение на закона или корупционни практики.

 

 

 

 

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб спрямо Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, призова държавният глава

В последните дни се разрази скандал около имотна сделка на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, обяснена със замяна на два апартамента за нов в луксозно строителство в квартал „Изток“. По думите му сделката е извършена с доплащане на 100 000 лева от кредит и спестявания. По думите на Цветанов всичко е законно и случващото се е част от предизборната кампания с компромати.

 

 

 

 

Прокуратурата вече съобщи обаче, че ще направи проверка по случая, след като стана ясно, че двата продадени с имуществото апартамента са останали собственост само за няколко часа на строителната фирма „Артекс“, след което са били продадени на партийния функционер Симеон Велков.

 

 

 

 

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: "Колкото повече, толкова повече!"

Хамид Хамид за апартаментите на Цветанов: „Колкото повече, толкова повече!“

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава, убеден депутатът от ДПС

Междувременно стана ясно, че в същата сграда апартаментите са си купили и правосъдният министър Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов и зам.-министърът на спорта Ваня Колева.

 

 

 

Самата Цецка Цачева обяви, че е сезирала главния прокурор и председателя на Антикорупцията за скандала с апартамента си и желае да й бъде направена проверка.

 

 

Нюз БГ

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024