ОБЩЕСТВО

Нека стигне до всички! Доброто в България: Младо скромно семейство плати хляба на цялото село… ВИДЕО

Нека стигне до всички! Доброто в България: Младо скромно семейство плати хляба на цялото село… ВИДЕО

 

 

big_29_1_1_6a5

 

 

 

Младо семейство плати хляба на цяло село. Доброто дело е от Господинци, което е с население около 500 души. Една сутрин, за всички живущи хора, се оказало, че има безплатен хляб в магазина.

 

 

 

 

Дневните разходи за хляб поели мъж и жена от същото село, които го направили за здраве. Да закупят хляб за всички в село Господинци Невсе и Ибрахим Караилиеви решили спонтанно.

 

 

 

 

 

Мъжът се прибрал от молитва и заявил на съпругата си, че ще плати хляба на всички съселяни. И на следващия ден от селския магазин в Господинци всички си тръгнали с безплатен хляб.

За семейство Караилиеви в Господинци разказват, че са скромни хора. В семейството им цари разбирателство. Имат и две дъщери. Никога не са парадирали с пари и възможности.

 

 

 

 

 

„Живеят скромно, едни хора, които не припечелват кой знае какво, защото са младо семейство. Тя е обикновена шивачка и работи в цех. Можем да си представим колко е заплатата на една шивачка в един местен цех, а съпругът работи в производство за бутилиране на минерална вода. Те имат скромни доходи, и живеят в скромен дом. Ето оттам идва силата на техния жест и на тяхната доброта” заяви кметът на селото Ахмед Ходжов пред Нова телевизия.

 

 

 

 

 

 

„Само искам да кажа, че е от сърце. И не е за известност. Просто така за здраве и за семейството. Не исках хората да научават, колкото по-малко хора знаят, толкова по-добре. Благодаря на кмета за хубавите думи”, сподели Невсе Караилиева.

 

 

 

 

 

 

Семейство Караилиеви поели разходите за около 200 хляба. Част от хората в Господинци предложили все пак да си платят, но пари в магазина не им взели, по изричното настояване на Ибрахим и Невсе.

 

 

 

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024