Политика

Нов позор! България участва в учения в Черно море срещу Русия!

Нов позор! България участва в учения в Черно море срещу Русия!

 

photo_verybig_6181371

 

 

В Черно море стартират ученията «Посейдон-19», организирани от Военно-морските сили на Румъния.

Както пише «Украинская правда», главната цел на ученията е укрепването на взаимодействието между корабите и екипажите в общия международен контекст, а също проверка на възможностите на ВМС на Румъния, които ще бъдат предоставени в разпореждане на НАТО в бъдеще.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Над хиляда военнослужещи ще участват в международните учения«Посейдон-19» (Poseidon 19), които организират ВМС на Румъния в румънските териториални води и в международните води в западната част на Черно море.

Това съобщи пресслужбата на Военно-морските сили на Румъния.

 

 

 

 

 

В ученията ще бъдат задействани десет румънски кораби, четири кораба от състава на съединенията от втората постоянна военно-морска противоминна група на НАТО, а също два бързоходни катера за водолази.

 

 

 

 

 

Втората постоянна противоминна група на НАТО е оглавявана от командващия немските ВМС Мартин Шварц от флагманския военно-транспортен кораб FGS Werra.

 

 

 

 

 

 

В групата също влизат турският кораб за търсене на мини TCG Akcakoca, румънският кораб ROS Lt Lupu Dinescu и българският BGS Tsibar.

Въздушната част на ученията ще бъде обезпечена чрез хеликоптерите Puma Naval, два изтребителя МиГ-21 и два F-16 от състава на румънските ВВС.

«Цибър», България

 

 

 

 

 

«Главната цел на ученията е укрепването на взаимодействието между задействаните кораби и екипажите в общия международен контекст, а също проверка на възможностите на ВМС на Румъния, които ще бъдат предоставени на разпореждане на НАТО в бъдеще», се казва в съобщението.

 

 

 

 

 

 

«Незаконната анексия на Кримския полуостров от Русия през 2014 година, замразените конфликти в Приднестровието и Грузия, напрегнатата ситуация в източна Украйна и в региона на Азовско море са фактори, които създават нестабилност в източните територии в съседство с ЕС и НАТО.

 

 

 

 

 

 

Една от мерките за сигурност за съюзниците в Черноморския регион е засилването на военно-морското присъствие в морския басейн», добавиха от ВМС на Румъния.

 

 

 

 

 

Крим влезе в състава на Русия след гласуването на болшинството жители на полуострова на референдума на 16 март 2014 година.

 

 

 

 

News Front

Източник: //www.eurointegration.com.ua/rus/news/2019/02/28/7093413/

Политика

More in Политика

президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024