Политика

Павел Поппандов сравни със земята Александър Йорданов заради безумно изказване за 3 март: Не подписа Конституцията, не отслабна, а отиде…

Павел Поппандов сравни със земята Александър Йорданов заради безумно изказване за 3 март: Не подписа Конституцията, не отслабна, а отиде…

 

660_02443392a3a449ebd63c231d38d54ebc

 

 

Омерзен съм от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Това заяви ексклузивно пред ПИК актьорът Павел Поппандов. Коментарът му бе по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо.

 

 

 

 

Александър Йорданов, който е известен с русофобията си, застъпи яростно тезата, че България не би следвало да празнува своето Освобождение на 3 март. Според него, тогава бил подписан договор между Руската и Османските империи, а България е получила своята Свобода с договора от Берлинския конгрес.

 

 

 

 

„Гледах  предаването по БНТ „Още от деня“ с водещ Емил Кошлуков. Един от интервюираните беше Александър Йорданов. Този човек отрече Националния ни празник 3 март. Дословно цитирам: „Тази дата за мен нищо не значи“, негодува Павел Поппандов.

 

 

 

 

„И понеже тази дата за мен и за още 99,9% от българския народ значи много, искам просто да му припомня някои неща. Когато бях 14-годишен, баща ми ми подари книгата „Руско-турската освободителна война“. Беше я надписал така: „На Павел, да знае и да помни защо е българин““, разкри актьорът.

 

 

 

 

 

„Искам да припомня нещо на същия този Йорданов, който претендира, че е запознат с историята. Той не подписа Конституцията, не отслабна по време на стачката на 39-те грешници и това не му попречи, след като не е подписал тази Конституция, да отиде на два пъти посланик от името на Република България и да брани националните ни интереси в името на тази Конституция“, каза още той.

 

 

 

 

 

„Същият този Йорданов, десет живота да има, никога няма да стигне до подвига на подполковник Калитин. Той никога няма да бъде един от редовите руски войници от Псковския полк, които замръзват, затрупани от снега“, отсече Павел Попандов.

 

 

 

 

„Същият този Йорданов трябва да знае, че ако не са били руските войници, визирам и всички останали, украинци, финландци, български опълченци, и неговият род случайно е оцелял през тези години, сега щеше да се казва Александър Оглу“, категоричен е актьорът.

 

 

 

 

„Този Йорданов е като сляпото куче. Той живее под земята, в пълен мрак, а сляпото куче появи ли се навън, излезе ли на светлината, умира. Дано по-малко са слепите кучета“, завърши емоционалното си слово той.

 

 

По информация на ПИК

 

Източник: pik

Политика

More in Политика

марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
2a7479d543144c81d344ceb5c342f57d

Валентин Вацев: Животът на сглобката приключва след изборите в САЩ. Ето защо тя е нужна на Посолството

март 14, 2024
960x540

Сглобката в НС прие американска технология за АЕЦ „Козлодуй“

март 14, 2024
171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024