Политика

Паси заговори за оръжия и газ и обяви: На Путин България не му е важна и затова тук идва Медведев

Паси заговори за оръжия и газ и обяви: На Путин България не му е важна и затова тук идва Медведев

 

big_29_1

 

 

Натовецът Соломон Паси коментира в студиото на „Нова телевизия“ последните две знакови посещения у нас – на Йенс Столтенберг от НАТО и на премиера на Русия Дмитрий Медведев.

„В тези две визити няма умисъл, че са станали в близък като период момент. Столтенберг каза много неща, които знаем – за заплахите в Черно море, че има военен дисбаланс между НАТО и Русия. Беше тъжно това, че БСП не гласува за ратификацията за влизането на Македония в НАТО.

 

 

 

 

Имаше едно послание на Столтенберг, на което малко хора обърнаха внимание – че Русия е излязла от ракетния съюз и че трябва да очакваме, че Русия може да насочи ракети към всяка една точка в ЕС. Добрите отношения зависят от равнопоставеност. Втората световна война избухна, защото имаше огромен дисбаланс в полза на Германия и войната се случи.

 

 

 

Студената война не стана гореща, защото имаше баланс на оръжията. В момента има дисбаланс, който е най-видим от наша гледна точка в Черно море, заради което ние имаме нужда от нови военни бази“, коментира той.

 

 

 

 

 

„Путин ходи там, където му е важно – ходи в Австрия, Сърбия и Гърция, на по-малко важните държави праща други, в нашия случай Дмитрий Медведев. Ако беше дошъл тука щеше много да се политизира, а сега го направиха на ниво премиери.

 

 

 

 

Медведев тук говори за всичко, но не и за диверсификация – разнообразие на енергийните източници. Ние имаме нужда от разнообразие на енергийните източници. Проектът Белене бе възобновен по идея на правителството на царя. Ако тогава беше построен, щеше да струва 3 милиарда и да дава електричество.

 

 

 

 

И вече щеше частично да бъде изплатен. Тогава този проект не беше приет. Ядрената енергетика морално е остаряла. Това е все едно да си поръчаш парен локомотив във време, в което се изтеглят сателити към луната. Ползването на газ е спаднала с 60 процента, което е рязък спад, защото има маса нови технологии“, завърши Паси.

 

 

Припомняме, че преди дни същият този Паси поиска ядрени оръжия у нас, очевидно насочени срещу Русия, за да се „гарантира мира“ на Балканите.

 

 

Петел, Нова тв

Политика

More in Политика

радев-нов

Радев за атаката в Москва: Съболезнования за опечалените, солидарност с руския народ

март 23, 2024
phpxr8ibc_559x345

Кметът Терзиев със заплата над 9000 лв., от 1 април и парите на съветниците скачат три пъти

март 22, 2024
асенка-1

Парламентът задължи Асен Василев да покрие дефицита от 1 млрд. лева в енергетиката до 31 март

март 21, 2024
нинова- 1

Нинова: В енергетиката е пълен хаос! Внасяме закон за отлагане либерализацията на пазара на ток за битовите потребители

март 21, 2024
боби

Борисов: Правителство с втори мандат не може да има. Няма да се откажем от Мария Габриел

март 21, 2024
big_0000000005ba

Сачева: ГЕРБ вече няма да приеме Асен Василев за финансов министър – лъже без да му мигне окото

март 20, 2024