ОБЩЕСТВО

Прокуратурата ще провери имотните сделки на Цветанов! Тя и Горанов уж проверяваше…

Прокуратурата ще провери имотните сделки на Цветанов! Тя и Горанов уж проверяваше…

 

прокуратур3a9d407e1ba6a38db24f6544b27fca29_L

 

 

 

И прокуратурата ще направи проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това стана ясно от изказване пред журналисти на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, която уточни, че тя още не е възложена на конкретен прокурор.

 

 

 

 

 

 

Сигналът за новия апартамент на Цветан Цветанов е внесен в прокуратурата от гражданското сдружение „Боец“, каза Арнаудова.
От гражданското движение са сезирали и комисията „Антикорупция“, така че двете институции паралелно ще работят по този случай.

 

 

 

Арнаудова допълни, че сигналът вече е разпределен и предстои по него да бъде направена двумесечна проверка, която да констатира дали има данни за извършено престъпление. В случай на необходимост може да бъде потърсено съдействието и от комисията „Антикорупция“, но е възможно и двете проверки да вървят паралелно по различни текстове.

 

 

 

 

Междувременно стана ясно, че проверката по друг подобен случай, за който беше сезирана прокуратурата – за жилището, което ползва безвъзмездно финансовият министър Владислав Горанов, все още продължава, въпреки че комисията „Антикорупция“ не откри данни за конфликт на интереси.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стана ясно, че двата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заменил за новия си имот, са останали собственост на фирма „Артекс“ само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи „Свободна Европа“.

 

 

 

 
Бившият подчинен на Цветанов в предизборния щаб е придобил двата имота в съсобственост със съпругата си. Така на същата дата – 12 юни, когато Цветанов разменя с фирма „Артекс“ две свои жилища от улица „Елемаг“ за новия си дом, старите му апартаменти стават собственост на Симеон и Ива Велкови. За тях семейната двойка плаща 470 000 лева. Срещу сумата те получават 190 квадрата жилищна площ и две паркоместа.

 

 

 

 

 

 

Вчера Цветан Цветанов обясни в парламента, че е разменил двата апартамента за новото жилище и е доплатил 100 000 лева. Той добави, че всичко е напълно законно.

 

 

 

 

 

Струва си да припомним, че разследващите органи за каквито се водят КОНПИ и прокуратурата уж проверяваха и скандалната сделка с апартамента на Владислав Горанов… Видяхме докъде стигна – чист като сълза е. Същото можем да очакваме и за Цветанов… Все пак са от управляващата партия.

 

 

Източник БНР и „Канал 3“

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024