Политика

Проф. Р. Гечев: С 8 млн. лв. за мюфтийството ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС

Проф. Р. Гечев: С 8 млн. лв. за мюфтийството ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС

rumen-gechev-1
Няма подозрения – ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС. Става дума за изнудване. Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации. Всички организации плащат своите данъци. Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум.

Това заяви пред bTV депутатът Румен Гечев.

 

Български университети и болници са във фалит,  деца чакат пари , а се плаща на мюфтийството, възмути се Гечев.

 

 

 

 

 

 

Не са плащани и такси по съдебни дела. Мисля 28 дела, които мюфтийството е водило срещу държавата и е загубило и сега ние трябва да плащаме. За да си платят такса „Спокойствие“ ГЕРБ опрощават данъците на мюфтийството. Откъде-накъде?, допълни той.

 

 

 

 

Изключително цинично твърдение е, че дълговете им се опрощават в името на националната сигурност. Излиза, че всички ние трябва да издържаме определени хора, защото в противен случай ще извадят автоматите и бухалките, така ли? Вижте, българското общество е достатъчно разумно в това отношение. Всички ние трябва да си плащаме данъците, които имаме към държавата’, допълни още той.

 

 

 

 

 

 

Цветанов е подвел парламента за решението на Консултативния съвет. Там не се е обсъждало опрощаване на данъците, а за възнагражденията на религиозните служители, каза още той.

 

 

 

 

 

Нашите приятели от ГЕРБ и техните сателити за забравили, че 19 декември 2017 този въпрос е обсъждан. Тогава е отхвърлено това предложение на ДПС по този въпрос. И как след два месеца са на обратното мнение, попита той. Протоколът само от това заседание го няма на интернет страницата на парламента. Г-да, качете скрития протокол от 17 декември, обърна се той към шефовете на Народното събрание.

 

 

 

 

 

 

 

Г-н Горанов как не са плащани данъци и такси, а вие си пиете кафето. Няма ли данъчни, няма ли прокуратура. Тук става въпрос за 8 млн. лв. Сега 8 млн. се отписват. Тогава и другите българи не трябва да плащат данъци, обясни той.

 

 

 

 

 

 

,Изобщо не ревнуваме, че има разбирателство между ГЕРБ и ДПС. Просто искаме да се спазва Конституцията и законът, а не да сме на първо място по корупция в Европа,  уточни народният представител от опозицията.

 

 

Би ти ви, Фрог нюз

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024