Политика

Руският премиер Медведев пристига на двудневна визита в България, но подписване за газов проект не се очаква

Руският премиер Медведев пристига на двудневна визита в България, но подписване за газов проект не се очаква

 

 

pm-medvedev-2-585893-810x0

 

 

Руският премиер Дмитрий Медведев пристига в България на двудневно посещение. Той ще бъде посрещнат на 4 март (понеделник) с официална церемония пред храм-паметника „Свети Александър Невски“, напомня БНТ.

 

 

 

 
Визитата е по покана на българския премиер Бойко Борисов. Програмата на Медведев включва среща на „четири очи“ освен с премиера, с президента Румен Радев. Основните теми, които ще бъдат обсъдени от делегациите на България и Русия, са енергетиката, икономиката и туризма.

 

 

 

 

След срещата в Министерски съвет ще бъдат поднесени венци пред Паметника на незнайния воин.

 

Засилени мерки за сигурност в столицата в навечерието на официално посещение на руския премиера Дмитрий Мдеведев у нас, с който ще пристигнат и ключови министри, предава БТВ.

 

 

 

 

 

С делегацията на председателя на руското правителство Дмитрий Медведев в София ще пристигнат ключови министри, които работят с България. “Ще бъдат подписани няколко документа, в това число и двустранно споразумение за социално осигуряване”, каза н.пр. Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Русия в България.

 

 

 

 

 

 

Той отбеляза, че едва ли ще има подписване по газовите проекти, понеже е рано. „Да не пришпорваме събитията. Мисля че в бъдеще това е възможно, едва ли при това посещение. Ако има желание, значи ще има и резултат. И честит празник на братска България!”, заяви Макаров.

 

 

 

 

 

По време на официалното посещение ще бъдат обсъдени актуални въпроси на търговско-икономическите отношения, на инвестициите, от научно-техническата област, културно-хуманитарни въпроси, както и осъществяването на съвместни проекти в енергетиката, промишлеността, селското стопанство, туризма.

 

 

 

 

 

 

В делегацията на Медведев ще бъдат включени представители и на руския бизнес.
При предишното си посещение преди 11 години Дмитрий Медведев идва у нас като първи вицепремиер от делегацията на Владимир Путин и председател на съвета на директорите на „Газпром”. Именно тогава в София беше подписан договорът за изграждането на „Южен поток”.

 

 

 

 

 

 

Във вторник Дмитрий Медведев и Бойко Борисов ще открият туристически форум. Ще бъдат подписани и конкретни документи. Тяхното съдържание засега се пази в тайна.

 

 

 

 

 

 

Дмитрий Медведев идва за втори път в България. Предишният беше в началото на 2008 г. Тогава той беше част от делегацията, водена от президента Владимир Путин.

 

Източник: epicenter.bg

Политика

More in Политика

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024