Политика

Само 1 министър на ГЕРБ уважи приема на президента за Националния празник след снощната заря… СНИМКИ

Само 1 министър на ГЕРБ уважи приема на президента за Националния празник след снощната заря… СНИМКИ

 

1551648782

 

 

 

Министърът на транспорта Росен Желязков бе единственият политик от ГЕРБ, който уважи държавния прием по случай националния празник 3 март, даван от президента Румен Радев.

 

 

 

 
Въпреки че приемът започна веднага след тържествената заря проверка пред Паметника на Цар Освободител, където бяха и лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов и неговите заместници в партията Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова, кмет на София, никой от тях не дойде в намиращия се съвсем наблизо Централен военен клуб, в който Радев и съпругата му Десислава посрещаха официалните гости.

 

 

1551648822

Тържеството на Радев не уважи и председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, която също присъства на зарята-проверка. От заместниците ѝ се яви Явор Нотев („Атака“).
Сред гостите бе бившият премиер Симеон Сакскобургготски, както и проф. Огнян Герджиков, който бе начело на служебния кабинет, назначен от Радев, както и посланици и дипломати.

 

 

1551648846

 

 
Патриарх Неофит и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи също уважиха тържеството. Двамата се ръкуваха и поздравиха приятелски.
В краткото си слово пред гостите Румен Радев повтори тезите, развити от него по-рано на площада пред Цар Освободител.
„От нашата хилядолетна история българите знаят, че свободата не идва даром и винаги струва скъпо. Затова днес почитаме нашите възрожденци и освободители“, каза Радев. И добави, че тези събития отдавна са в историята, но остават завинаги в паметта на българите.

 

 

 

 

„Тази вечер сред нас са много от строителите на съвременна България. Сред нас са и дипломати от други страни. Благодаря ви, че помагате страната ни да продължава да се утвърждава като стожер на мира в източната част на Европа“, каза още Румен Радев.

 

 

 

 

 

„През 1876 г. цяла Европа от Петербург до Дъблин съчувства на българите. Днес благодарим и на Гладстон, и на Макгахан, които подкрепиха българската кауза. Днес си спомняме за смелите войни от армията на Александър ll. Днес си спомняме и за опълченците. Събитията са завинаги запечатани в българската памет и продължават да осветяват паметта на българина. Тази вечер, в тази зала, са много от строителите на съвременна България. Позволете ми да благодаря на всички вас за усилията, които полагате нашата родина да просперира“, изтъкна в словото си Радев.

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024