Криминално

Спират издирването на изчезналия 2-годишния Юлиян, баща му е заподозрян в нещо страшно!

Спират издирването на изчезналия 2-годишния Юлиян, баща му е заподозрян в нещо страшно!

1552997883-513f810

 

 

 

Трети ден няма и следа от малкия 2-годишен Юлиян, който мистериозно изчезна в неделя в село Равнец, съобщава Флагман.бг. Издирвателната операция все още продължава, към този момент в нея са включени над 60 служители от различни служби – ОД на МВР Бургас, Жандармерията, Гранична полиция, хеликоптер, както и доброволци. В понеделник мобилизирани бяха над 100 души.

 

 

 

Обходен и щателно проверен е огромен периметър, но следа от момченцето няма, казва участник в операцията. Районът около Равнец не е планински, детето няма къде да се скрие, ако изобщо се е загубило, категорични са те. Очаква се съвсем скоро издирването да бъде прекратено. Чакали в полето няма, както твърдеше майка му вчера, опасявайки се, че е разкъсано в гората. Гора също няма.

 

 

 

 

 

„Щяхме да намерим обувчица или чорапче, някаква следа, ако имаше такова нещо“, каза днес участник в издирването.

В същото време разследващите работят и по други версии, за които говорят родителите.

 

 

 

 

Първата е отвличане, за която вчера бе съобщено. Проверена е следата, че евентуален похитител може да е мъж от несебърското село Кошарица, където доскоро е живяло многолюдното семейство. Той заплашвал бащата на малкия Юлиян – Иван, че „нещо лошо ще му се случи”. Детето обаче не било намерено в Кошарица, а въпросният мъж имал желязно алиби.

 

 

 

 

Втората версия е свързана също с отвличане но малко по-различно. Вчера родителите първо твърдяха, че са видели черна кола със софийска регистрация, която после стана джип, а днес бащата разви нова хипотеза – край селото бил забелязал каруца, на която някой качил детето и го отвлякъл. Самият той твърди също, че видял сина си да „бяга по черен път”, което е невъзможно, защото малчуганът имал вроден проблем на едното краче, влачел го.

 

 

 

 

Заради това от днес се работи по съвсем друга версия – че бащата е продал детето, а родителите, след като са сигнализирали кмета в неделя вечерта, разиграват спектакъл пред медиите и полицията, за да оправдаят липсата му.

 

 

 

 

 

„Разберете, че няма къде да изчезне. Проверихме абсолютно всичко, а показанията на родителите се променят в движение и са изключително противоречиви. Няма как да не се съмняваме в искреността им”, категоричен е участник в операция, пожелал анонимност.

 

 

 

 

Никак не е изключено детето да е продадено и изнесено извън пределите на България. То е в идеална възраст за трафикантите на деца. Майката Цветанка или Мета, както е известна, излиза, че е голяма актриса, особено в разиграването на различни сцени пред нашия репортер вчера.

 

 

 

 

„Това е голяма мистерия, просто абсурдно и нелогично. Не е възможно едно дете така да изчезне, при това в присъствието на десетина души“, коментираха с недоумение запознати с разследването, цитирани от в. Монитор.

 

 

 

 

Заради липсата на разумно обяснение поне към момента в село Равнец са плъзнали зловещи слухове, а местните жители са в паника. Според хората Юлиян е бил следен и отвлечен, най-вероятно заради престъпна търговия с органи. „Някой го е набелязал предварително. Детето не можеше да говори и влачеше едното краче. Имаше вроден недъг и трудно се придвижваше, не е като другите деца – не може да избяга, нито да се развика. Отвлекли са го или за органи, или за да го експлоатират като просяк в чужбина“, споделят част от версиите си съседи на семейството.

 

 

 

 

Кметът на Равнец Христо Колев също не крие притесненията си в тази посока. „Повечето от хората смятат, че детето е отвлечено. Веднага след като изчезна, много от местните жители ми разказаха как два-три дни по-рано забелязали някаква черна кола да обикаля селото на бавен ход. Не допускам, че си измислят“, коментира кметът Колев.

 

 

 

Близо 100 души търсят от два дни и две нощи момченцето.

 

 

 

 

„Страхуваме се, че някой е взел сина ни и го е качил в каруца или в кола. Но по ми се вярвам да са били с каруца, защото тука много такива има и не им обръща никой внимание.  Никога не е оставал сам, не е бил вън, а в двора, а той е заграден. С него имаше поне 6-7 други деца, не е бил сам“, разказа бащата на детето.

 

 

 

 

Семейството има общо 14 деца. Четирите най-големи са от предишен брак на майката, а останалите десет – от сегашния й съпруг. С бившия си тя живяла в поморийското село Горица, а след като се омъжила повторно, се преместила в село Кошарица. Там обаче бащата на Юлиян имал проблеми с роднини и през декември миналата година семейството натоварило каруцата и се преселило в Равнец при роднини на майката.

 

 

blitz.bg

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024