Политика

Стрес тест изправи на нокти всички в ГЕРБ: Биха ли в аванс дузпата на Цветанов?

Стрес тест изправи на нокти всички в ГЕРБ: Биха ли в аванс дузпата на Цветанов?

 

 

1462865699-1-5jpg

 

 

Спешно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ уволни Цветан Цветанов от парламента и го остави само зам. председател на партията, отговарящ за структурите. „Мълнията” в няколко сайта изправи на нокти управляващите. Минути по-късно, че оказа, че заседание на висшето ръководство на ГЕРБ не е имало, пише в. „Стандарт“. 

 

 

 

 

Комисията ще се събере, но когато Цветанов се върне от САЩ – най-късно в четвъртък. Това казаха двама от най-доверените на Борисов хора, цитирани от изданието.

Комисия може да не е имало, но премиерът вече е провел разговори с авторитетите в ГЕРБ. Съдбата на Цветанов е решена, връщане назад няма. Той е сложен на дузпата, а както се знае, Борисов бие от бялата точка, докато не вкара, коментираха членове на Изпълнителната комисия.

 

 

 

 

Операцията с преждевременното уволнение е била тест какви ще са реакциите в ГЕРБ. Преброяването кой е с Цветанов и кой срещу него тече вече втори ден.

 

 

 

 

От неделя тръгна фейсбук подписка „Цветанов е невинен”, инициирана от най-верните на втория в ГЕРБ – шефката на дамската структура Ирена Соколова, бившият депутат Антон Тодоров и Пламен Нунев.

 

 

 
Сред първите, препечатали защитния пост на собствената си фейсбук страница беше и шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. Няколко часа по-късно, след като се чу, че Борисов е бесен на подписката, той премахна съобщението.

 

 

 

 

В същото време стана ясно, че Цветанов още през уикенда си е поръчал защитна кампания в стил Делян Добрев на верните си структури в страната. Нито една от тях обаче не посмя да излезе с декларация, стреснати от ледена реплика на премиера: „Тази партия аз я създадох и няма да оставя някой да ми е вземе“.

 

 

 

 

След „новината” за уволнението на Цветанов в аванс, герберите масово започнаха да трият в профилите си свои снимки със собственика на най-шикозния апартамент в сградата „Летера”.

 

 

blitz.bg

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024