Политика

Цветанов напуска парламента, но остава зам.-шеф на ГЕРБ! Ще отвори ли война на опонентите си в партията?

Цветанов напуска парламента, но остава зам.-шеф на ГЕРБ! Ще отвори ли война на опонентите си в партията?

цветанов две ръце
Изпълнителната комисия на ГЕРБ е стигнала до решение Цветан Цветанов да бъде освободен от задълженията като депутат и шеф на парламентарната група.
Той обаче ще остане зам.-председател на партията. Ще продължи да отговаря и за структурите на ГЕРБ в страната. До решението се стигнало трудно, след дълго и трудно обсъждане.

 

 

 

 

Това твърди Фрог нюз като се позовава на източници в НС. Като най-голям защитник на Цветанов се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг.

 

 

 

Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов, Даниела Дариткова и др. обаче били единодушни, че това е единственият начин да се запази доверието на симпатизантите преди изборите през май.

 

 

 

Ако остане в парламента, както предлагат някои активисти, това означава всеки ден да бъдем атакувани заради скандала с апартаментите. Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки, ако Цветанов остане, ще е демонстрация на двоен аршин, коментираха депутати, пожелали анонимност.

 

 

 

Според тях след връщането на Цветанов в България той ще активира своите върешно-партийни лобита и може да се очакват изненади. Не било изключено да контраатакува опонентите си в партията, за да им докаже, че контролира голяма част от съпартийците си. Борисов бил единственият, който можел да му повлияе да не тръгва да воюва и отмъщава.

 

 

 

Борисов имал и последната дума при обсъждане на ситуацията.

 

 

 

 

Вариантът е одобрен, но Изпълнителната комисия ще се събере, когато се върне Цветанов от САЩ. Ще проведат разговор с него и ще оповестят публично решението. Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат щетите в навечерието на изборите за европарламент.

 

 

 

Цветан Цветанов е уведомен за варианта, одобрен от Изпълнителната комисия. Обяснено му било, че по този начин ще са по-малки и щетите за самия него.

 

Фрог нюз

 

https://frognews.bg/novini/tsvetanov-napuska-parlamenta-shte-otvori-voina-oponenti-gerb.html

Политика

More in Политика

171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024