Политика

Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива „Цветанов е невинен“

Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива „Цветанов е невинен“

 

 

cvetan-cvetanov-1

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов няма да подава оставка като председател на предизборния щаб на управляващата партия.

Това е споделил той с приближени партийни съратници, пише Епицентър.бг .

 

 

 

 

 

Нещо повече – партията и парламентарната група застават зад него. Партийните структури ще изразят в нарочни декларации подкрепата си за Цветанов, изтъквайки незаменимата му роля за ГЕРБ.

Сред депутатите на ГЕРБ започва зрее недоволство от Борисов и от навика му да се освобождава от хора, които стават обект на медийни атаки.

 

 

 

 

 

 

 

Във Фейсбук е създадена група „Цветанов е невинен“, където тече кампания от волеизвления на негови поддържници.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е качил на страницата си във ФБ призива „Цветанов е невинен“.

 

 

 

 

 

 

Според източници от ГЕРБ Цветанов е убеден, че атаката срещу него не е дошла отвън, а е плод на „приятелски огън“ – от Томислав Дончев.

 

 

 

 

 

Вицепремиерът е единственият член на кабинета, който коментира апартаментгейт в негативен за Цветанов аспект и от радиофера го призова „да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото“. Дончев казва и още нещо съществено: „скандалът не се е развил докрай“ и апелира за „изключително ясен и адекватен сигнал“, който да позволи доверието да бъде възстановено.

Това означава, че битката между двамата предстои.

 

 

 

 

 

В парламента Цветанов има подкрепата освен на групата на ГЕРБ, още и на Валери Симеонов, както и мълчаливата подкрепа на ДПС. Единствено лидерът на „Атака“ Волен Сидеров смята, че зам.-председателят на ГЕРБ  трябва да понесе някакъв вид отговорност.

 

 

 

 

 

Цветанов трябва да се върне от САЩ в сряда.

Засега Борисов запазва мълчание. Очаква се той да свика заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след завръщането на Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

Ето какво е написала в групата „Цветанов е невинен“ председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, магистър по социална психология и областен управител на Перник:

 

 

 

 

 

Мрачното време преди избори ражда демони
Социопатно е да навредиш на всички останали, за да можеш да задоволиш себе си. Перфидното, подготвено и високо организирано зловредие демонстрира социопатен ум, чиито характеристики са да доминира, да контролира и манипулира. Като по учебник е спретнато мероприятието. 


Ние много добре знаем, че няма нищо грешно в това да си купиш жилище, да капарираш, да придобиеш апартамент. Но, това беше описано като голям грях. Кой не е направил стъпка, за да подобри живота си? И, това ли е целта – да не подобряваме живота си, да се примиряваме със сегашното, а да говорим за развитие. Това е долнопробно, невярно и фалшиво.

 

 

 

 

 

 

Всеки, който си позволи да изопачи информация с цел да навреди някому получава своето възмездие. Ние не можем да раздаваме възмездие, но можем да знаем много добре кое е правилно и кое не е.

 

Познавайки хората, с които работим вече 12 години, най-добре можем да оценим кое е редно и кое не, кое си струва да чуваме и на кое да не обръщаме внимание. Този мач с манипулипулиране и изопачаване на истински данни, представени като грях вече го играем за седми път и имаме своеобразен имунитет, даже.

 

 

 

 

 

 

Всъщност, през детайлната организация на подривната акция се забелязва и открива modus operandi типичен при отмъщение. Кога ли и с коя ли акция е засегнато нечие его и е настъпен по опашката някой голям “питон”, та сега така рязко се обръща и директно поглъща?

 

Но, когато това е продукция на една структура, на колективно тяло, толкова по-зле, защото се демонстрира откровено организирано мероприятие. Говори за тежките фрагментационни и изключително дезинтеграционни процеси вътре в него.

 

 

 

 


Жалко, че губим време от развитието си и създаваме среда, в която да виреят зловредни и болестотворни организми. Вместо да изграждаме здравословна среда на взаимоотношения, говорейки за цивилизационен процес, ние се връщаме на нивото на примитивизма. Там, където се говори по теми от сорта дали случайно на другия в чинийката няма малко повече, за да му го откраднем. Нелепо, пошло и изключително долнопробно е.

 

 

 

 

Това, което знаят структурите на ГЕРБ, започнали от един и събирали човек до човека, е, че само работата в единство и непрекъснатият контакт помежду ни, дава стъпка напред. И, само работата в името на съзидателното, изгражда.“

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024