Политика

Цветанов срещу Радев: Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела

Цветанов срещу Радев: Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела

 

1551461449

 

 

 

 

След срещата си с президенти на 9 европейски страни, Румен Радев направи коментари, които никой не разбра. Благодаря на всички останали участници в срещата, които не са позволили на президента Радев да изкаже своята позиция относно притесненията на всички членки на НАТО от нарушаването на международното право с анексирането на Крим и напрежението в Черноморския регион.

 

 

 

 

 

 

Радев в крайна сметка дори е подписал декларация, в чиято шеста точка се подчертава взаимното безпокойство на държавните глави от действията на Русия в Керченския проток, от незачитането на международното право, както и от хибридните атаки. Всъщност, досега аз не съм чул каква е позицията на Радев за нарушаването на международното право от страна на Русия, защото по време на кампанията си говореше едно, но на първия си Европейски съвет подкрепи удължаването на санкциите. Това заяви пред журналисти в Кърджали председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

 

 

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас, по време на която според него са се дали много ясни послания какво трябва Алиансът да предприеме в Черноморския регион – а именно засилване на предното присъствие, за да се гарантира защитата на всяка една членка.

 

 

 

 

 

 

 

„Това е позицията на НАТО. Не е констатация на ГЕРБ или президента на БСП и неформален лидер на партията Румен Радев“, отбеляза Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че президентът Радев трябва да обясни какво точно е имал предвид с израза, че няма да позволи други държави да решават енергийните проекти на България.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Нека припомня на Радев, че докато той още беше летец България се присъедини към ЕС и по този начин се задължи да спазва европейското законодателство, сред което е и Третият енергиен пакет. Енергийната независимост може да се осигури, само ако спазваме европейските правила. Подобни коментари на президента могат да доведат само до противопоставяне“, посочи Цветанов.

По думите му след като Румен Радев зае позицията на Мадуро по случая Венецуела, в обществото започват да се чуват мнения, че Радев е българският Мадуро.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Аз не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се числим към развитите демократични общества, каквито несъмнено са ЕС и САЩ“, подчерта той.
Цветанов бе категоричен, че президентът иска да отклони страната ни от нейния евроатлантически път, като за целта подкрепя посланията на БСП за насочване на страната ни на Изток и използва антиевропейска риторика.

 

 

 

 

 

 

 

„Нека си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място в света – Европа. Нека осъзнаем колко много ЕС прави за нас. Наскоро Европейският парламент подкрепи увеличение с близо 4 млрд. лв. на финансирането за България след 2020 година. Това ще бъде най-високият ни бюджет откакто сме в ЕС“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ

 

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
2a7479d543144c81d344ceb5c342f57d

Валентин Вацев: Животът на сглобката приключва след изборите в САЩ. Ето защо тя е нужна на Посолството

март 14, 2024
960x540

Сглобката в НС прие американска технология за АЕЦ „Козлодуй“

март 14, 2024
171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024