Политика

Нинова: Управляващите раздават националното богатство като за последно

Нинова: Управляващите раздават националното богатство като за последно

Корнелия Нинова: Управляващите раздават националното богатство като за последно

 

Управляващите раздават националното богатство като за последно. За пореден път управляващите промениха закона, за да облекчат даването на Летище „София“ на концесия. Това е раздаване на националното богатство като за последно. Това каза председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ.

 

 

 

 

 

 

Тя коментира, че има стратегически обекти от националната сигурност, които трябва да останат държавна собственост, а Летище „София“ е такъв обект.

 

 

 

 

 

 

„Внесохме закон, с който да бъде забранено концесионирането на летища, плажове, важна инфраструктура. Беше отхвърлен от управляващото мнозинство. Не само това, но сега променят закона, за да дадат по-лесно летището“, подчерта Нинова.
Лидерът на социалистите каза още, че има три въпроса към новата тройна коалиция ГЕРБ, ДПС, ОП.

 

 

 

 

 

 

„Към ДПС – ако опрощаване задълженията на мюфтийството е въпрос на национална сигурност, най-голямото летище на България не е ли въпрос на национална сигурност? Към ГЕРБ – вярна ли е информацията, че зад един от концесионерите стои турска фирма? И това ли е част от сделка? Към ОП – къде сте? Защо мълчите? Властта ли ви е по-сладка или националният интерес? Преди време заявих: ако народът ни даде доверие да управляваме, ще отменим концесията. Потвърждавам го отново“, каза още Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

 

Истинският разговор за бъдещето са доходите на българите, които изостават драстично.

 

 

 

 

 

 

„На 28.02 2019 г., заедно с колегите – председатели на партии от Вишеградската четворка (Полша,Словакия,Унгария и Чехия+Хърватия) подписах общ документ, в който се казва: „Ние трябва да въведем европейска минимална заплата и европейска минимална пенсия. Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда.“, коментира още Корнелия Нинова пред БСТВ.

 

 

 

 

 

 

Лидерът на левицата припомни, че президентът Макрон е обявил инициатива за минимална европейска заплата. Тя коментира, че разликата в стандарта на българските работещи и пенсионери, в сравнение с тези в други европейски държави, е огромна. Нинова бе категорична, че въвеждането на минимална европейска заплата и пенсия е реална стъпка към сближаване.

 

 

 

 

 

„Това е истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа. Искаме да знаем какво мислят по този въпрос другите партии в България и ще отстояват ли техните представители в Европарламента интересите на българите“, заяви председателят на БСП.

 

 

 

 

 

Тя каза още, че всички са се съсредоточили в битки за място в листите, а никой не говори за българските интереси.

„Това също е част от модела на правене на политика в България, който трябва да променим. Ние искаме първо да говорим какво ще правим, а след това – кой ще го прави“, завърши Корнелия Нинова.

 

 

Източник: БСТВ

 

 

Политика

More in Политика

atanas-atanasov

Ген. Наско брани уволнения Коцев: 100% съм сигурен, че не е участвал в престъпни схеми

април 11, 2024
йовчев

Цветлин Йовчев: Живко Коцев, вместо да разследва корупция, се търкаля по сауни

април 11, 2024
eto-koi-shte-poeme-vremenno-posta-829

Радев освободи Живко Коцев като главен секретар на МВР, ето кой поема временно поста

април 10, 2024
1010x570

Българите от Херсон с видеопослание: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев

април 9, 2024
кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024