Политика

Борисов спасява Брекзита в Брюксел и зове за още оставки, а Цецо се навря обратно в НС като консултант на ГЕРБ

Борисов спасява Брекзита в Брюксел и зове за още оставки, а Цецо се навря обратно в НС като консултант на ГЕРБ

 

zx860y484_1113379

 

 

 

Подайте като нас оставки, после ще говорим по други теми, обърна се към опонентите си премиерът.

Очаквам и от другите оставки, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос ще има ли още оставки във връзка с имотните скандали у нас – оставки в средите на ГЕРБ.

 

 

 

 

Министър-председателят е в белгийската столица на извънредна среща на Европейския съвет за Брекзит.

 

 

 

Те ни гледат сеира, ние човек след човек, знакови фигури подават оставки. Накрая излизат с цялата си наглост и казват, че оставките не било нищо. Ами подайте и вие като нас оставки, пък след това ще говорим по другите теми, изтъкна Борисов.

 

 

 

 

Това е стандарт, който се спазва в ГЕРБ от всички – при съмнения, при сянка от съмнения, се подават оставки. Така Тома Биков, депутат от ГЕРБ, коментира в парламента оставката на Делян Добрев. Народното събрание днес прекрати неговите пълномощия.

 

 

 

Оставките в последните дни водят към „Борисовгейт“ заради данните от последния доклад на ЕК от февруари тази година, в който се казва, че от две трети от сигналите за корупция за видни политически личности не се разследват. Отговорност за това носи министър-председателя. Това заяви по-рано днес народният представител от БСП за България Елена Йончева.

 

 

 

 

Говорител на Европейската комисия отказа да коментира подадените оставки сред управляващите в България. Знаем за тези събития, заяви говорителят в отговор на въпрос на пресконференция. По неговите думи ЕК не вижда причина да вземе отношение. Не коментираме вътрешни политически събития, добави говорителят.

 

 

А докато текат и се разрастват скандалите около Апартаментгейт главният герой в него – Цветан Цветанов се връща в Народното събрание като нещатен сътрудник на парламентарната група. Това става ясно от парламентарния сайт, пише „Сега“.

Според запознати в амплоато си на нещатен сътрудник той ще получава възнаграждение от 1200 лева месечно.

Само преди десетина дни Цветанов подаде оставка като председател на ПГ и напусна депутатското си място, след разразилия се скандал с огромното му жилище с личен асансьор, купено на ниска цена в столичния квартал „Изток“.

 

 

 

Цветанов остана зам.-председател на партията и шеф на предизборния й щаб. Той успокои, че „няма драма“ с оставката му и заяви, че ще продължи да поддържа „тесни връзки“ с групата на ГЕРБ и да помага на новия й председател Даниела Дариткова.

 

 

Сега Цветанов ще продължи да се подвизава в Народното събрание макар и не като депутат, а като нещатен сътрудник на ГЕРБ.

 

Сега, Петел, Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

григорfa7fcd9b9c5f345c36a4a004b08135ed

Григор Димитров вдига небостъргач насред Борисовата градина след ОК от Борисов!

юли 8, 2019
божковbig_97

Божков, Домусчиев и Ганчев на килимчето при Първия! Цацаров и Боби Михайлов също на безпрецедентната среща

юли 8, 2019
врагаphpqxef7f_800x

В ГЕРБ ще има комисия за врага с партиен билет. Ако го хванат, няма да има милост

юли 7, 2019
белградbig_images_40_

Скандалът с Белград се разраства: Думите на Борисов са неверни! Не касаят сръбското сирене, а териториалната цялост на Сърбия!

юли 7, 2019
дружноbig_borisov-i-tsvetanov-posledno-edin-drug-002

ГЕРБ дружно „взеха главата“ на Цветанов. Само 10 души гласуваха „против

юли 7, 2019
66252025_2118061954966871_1191990653140074496_o

Нинова: Употребиха гнева на хората, за да легализират обръчите си от фирми

юли 7, 2019