Политика

Борисов спасява Брекзита в Брюксел и зове за още оставки, а Цецо се навря обратно в НС като консултант на ГЕРБ

Борисов спасява Брекзита в Брюксел и зове за още оставки, а Цецо се навря обратно в НС като консултант на ГЕРБ

 

zx860y484_1113379

 

 

 

Подайте като нас оставки, после ще говорим по други теми, обърна се към опонентите си премиерът.

Очаквам и от другите оставки, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос ще има ли още оставки във връзка с имотните скандали у нас – оставки в средите на ГЕРБ.

 

 

 

 

Министър-председателят е в белгийската столица на извънредна среща на Европейския съвет за Брекзит.

 

 

 

Те ни гледат сеира, ние човек след човек, знакови фигури подават оставки. Накрая излизат с цялата си наглост и казват, че оставките не било нищо. Ами подайте и вие като нас оставки, пък след това ще говорим по другите теми, изтъкна Борисов.

 

 

 

 

Това е стандарт, който се спазва в ГЕРБ от всички – при съмнения, при сянка от съмнения, се подават оставки. Така Тома Биков, депутат от ГЕРБ, коментира в парламента оставката на Делян Добрев. Народното събрание днес прекрати неговите пълномощия.

 

 

 

Оставките в последните дни водят към „Борисовгейт“ заради данните от последния доклад на ЕК от февруари тази година, в който се казва, че от две трети от сигналите за корупция за видни политически личности не се разследват. Отговорност за това носи министър-председателя. Това заяви по-рано днес народният представител от БСП за България Елена Йончева.

 

 

 

 

Говорител на Европейската комисия отказа да коментира подадените оставки сред управляващите в България. Знаем за тези събития, заяви говорителят в отговор на въпрос на пресконференция. По неговите думи ЕК не вижда причина да вземе отношение. Не коментираме вътрешни политически събития, добави говорителят.

 

 

А докато текат и се разрастват скандалите около Апартаментгейт главният герой в него – Цветан Цветанов се връща в Народното събрание като нещатен сътрудник на парламентарната група. Това става ясно от парламентарния сайт, пише „Сега“.

Според запознати в амплоато си на нещатен сътрудник той ще получава възнаграждение от 1200 лева месечно.

Само преди десетина дни Цветанов подаде оставка като председател на ПГ и напусна депутатското си място, след разразилия се скандал с огромното му жилище с личен асансьор, купено на ниска цена в столичния квартал „Изток“.

 

 

 

Цветанов остана зам.-председател на партията и шеф на предизборния й щаб. Той успокои, че „няма драма“ с оставката му и заяви, че ще продължи да поддържа „тесни връзки“ с групата на ГЕРБ и да помага на новия й председател Даниела Дариткова.

 

 

Сега Цветанов ще продължи да се подвизава в Народното събрание макар и не като депутат, а като нещатен сътрудник на ГЕРБ.

 

Сега, Петел, Епицентър

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019