СВЯТ

Историческа инициатива: Тръмп с уникално предложение към Русия и Китай

Историческа инициатива: Тръмп с уникално предложение към Русия и Китай

 

 

тръмп- нов4785142

 

 

 

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи представителите на Русия, САЩ и Китай да се съберат на едно място и да се разберат за намаляване на разходите за отбрана.

 

 

По време на среща с вицепремиера на Държавния съвет на КНР Лю Хе, президентът отбеляза, че САЩ, Китай и Русия влагат „милиарди долари” в оръжие, включително ядрено, което е смехотворно и „няма никакъв смисъл”.

 

 

 

 

„Трите страни могат заедно да се съберат и да прекратят тези разходи, да насочат парите към нещо по-продуктивно за постигане на дългосрочен мир”, заяви стопанинът на Белия дом.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

Според президента на САЩ, диалогът за съкращаването на разходите за производство на въоръжение „ще може да стане втория етап” след сключването на търговското споразумение с Китай.

 

 

 

„Смятам, че това е много добра идея”, заяви в отговор вицепремиерът на Държавния съвет на КНР Лю Хе. Тръмп подчерта, че засега няма никакви срокове за възможното начало на диалога по този въпрос.

 

 

 

По-рано МВнР на Русия разказа за ответните мерки без разходи на Москва спрямо продължаващото въоръжаване на страните от НАТО.

 

 

 

Междувременно, според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от началото на президентския мандат на Доналд Тръмп военните разходи на европейските държави в НАТО са се увеличили с 40%.

 

Блиц

loading...
0
СВЯТ

More in СВЯТ

полшаbig_6026

Полша взема над 2 пъти по-евтино по-хубавите самолети Ф 35

юни 17, 2019
borjun

Не мислете, че ограбването на България беше случайно! То беше насърчавано от ЕС

юни 17, 2019
epa07642041 US Secretary of State Mike Pompeo testifies before the Senate Caucus on International Narcotics Control in the Dirksen Senate Office in Washington, DC, USA, 11 June 2019. Pompeo said the State Department has focused much of its anti-narcotics efforts on fentanyl coming in from China.  EPA/JIM LO SCALZO

Помпео: САЩ обмислят и военен отговор срещу Иран

юни 17, 2019
safe_image

В Сърбия започнаха съвместните с Русия и Беларус учения „Славянско братство“

юни 15, 2019
1560554086-1

Направиха КАРТА за уникалността на държавите. Вижте в какво България е най-добра в света

юни 15, 2019
1560503615-640-321051

Русия бие тревога: Всички да се успокоят!

юни 14, 2019