ОБЩЕСТВО

Плажът „Аркутино“ собственост на фирма от Обединените арабски емирства

Плажът „Аркутино“ собственост на фирма от Обединените арабски емирства

 

плажb81cd07802b0939b03523dff18011cf09addb2ff

 

 

Плажът Аркутино, за който Нова телевизия съобщи, че е преграден и вече не може просто така да влезеш там, се оказа собственост на фирма от Обединените арабски емирства (ОАЕ), пише „Актуално.ком“.

 

 

 

 

Фирмата се казва „Икериа Лимитид“, като тя всъщност е едноличен собственик на капитала на българското юридическо лице, което притежава въпросната част от плажа – „Аркутино“ ЕАД. „Аркутино“ ЕАД се занимава с проучване, проектиране, строителство, изграждане, поддръжка и експлоатация на обекти и съоръжения с ваканционно и туристическо предназначение – според Търговския регистър.

 

 

 

 

 

 

Също там, в борда на директорите са вписани още две фирми – „Бирлинг България“ ЕАД и „Бартлед“ АД. Сред представителите и директорите и на двете фирми е адвокат Румен Лясков, за който преди 6 години писа „Флагман“ в своя публикация – заради проект за 80 метра сграда в бургаския квартал „Зорница“.

 

 

 

 

Съгласно справка от Службата по вписванията в Бургас, до 1 април тази година „Аркутино“ ЕАД още не е бил собственик на въпросния имот. Само че на 1 април вече има прехвърляне.

 

 

 

 

Припомняме, че точно в Созопол беше една от скорошните акции на Специализираната прокуратура, които бяха проведени заради данни за престъпления от страна на различни кметове в различни общини.

 

 

 

 

Кметът на морския град Панайот Рейзи беше подведен под отговорност за длъжностно присвояване на 2 млн. лева заради измама със строителни ремонти.

 

 

 

 

Обвинение има и главната счетоводителка на общината, която според прокуратурата е извършила фактическия превод на 2-та милиона лева по банкови сметки, които нямат нищо общо с фирмата-изпълнител, която Рейзи наел за ремонти в Созопол. А обвинението за счетоводителката беше оповестено в понеделник.
Actualno.com

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Въпреки антируската пропаганда: България най-много харесва Владимир Путин от страните в ЕС, според проучване на Ipsos

април 5, 2024
Асен Василев-6

Радев поиска от служебния кабинет да направи ревизия на финансите на Асен Василев

април 5, 2024
банкова

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция „Митници“

април 4, 2024
zhivko-kotsev-1

ДАНС е обискирал дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. За да не го арестуват, той се е съгласил да стане свидетел по делото за контрабанда

април 4, 2024
big_2217

МФ с изненадваща прогноза: Влизането ни в еврозоната ще доведе до забавен растеж на доходите и икономиката

април 3, 2024