Политика

Пламен Георгиев: С охрана съм, заплашват ме, няма да се занимавам ”с компроматни глупости”

Пламен Георгиев: С охрана съм, заплашват ме, няма да се занимавам ”с компроматни глупости”

 

plamen-georgiev

 

 

 

Получих заплаха, която от други органи беше оценена като сериозна и заради която имам охрана от НСО. След тази заплаха започнаха и медийните атаки срещу мен.

 

 

 

 

 

Това заяви председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. По-рано днес Фейсбук гръмна от възмущение спрямо Георгиев за това, че участва на конференция, свързана с морала в администрацията. На самото събитие чeтирима гардове избутваха журналистите, пазейки го от неудобни въпроси.

 

 

 

 

 

В редица медии излезе информация, че Георгиев е ипотекирал част от жилището си, за която самият той твърди, че не е негова собственост. Става въпрос за неговата тераса, която придоби популярност заради намиращите се там сауна, душ и барбекю.

code Copy and paste this code on your site.

 

 

 

 

„Единственият човек, който публично излезе пред медиите и даде официална позиция и единственият човек, който си публикува нотариалните актове, съм аз. Повече с тези компроматни глупости аз няма да се занимавам. Очевидно е, че това е компроматна атака и се вижда кой я прави. То е видно. Има хора с медии, олигарси, на които запорирахме и внесохме искове за отнемане на имущество. Хора, които притежават медии и хора, които имат 198 млн. причини да водят срещу нас компроматна война“, заяви Георгиев.

 

 

 

 

 

Според него няма никакво разминаване в документите му за собственост, въпреки че не даде отговор на въпроса колко души от сградата използват въпросната тераса.

 

 

 

 

 

Относно стартиралите проверки на останалите замесени в имотния скандал, който доведе и до серия от оставки, Георгиев обясни, че е установен нотариусът, при който са изповядани сделките. За всички той е един и същ. Дали това има връзка със случаите, предстои да бъде установено.

 

 

 

 

„По проверката установихме и действия на министри и заместник-министри, които също са давали, в хода на техните служебни задължения, становища, които вече сме приобщили. Ще бъдат викани министри и заместник-министри да дават обяснения“, коментира още Пламен Георгиев, но отказа да назове конкретни имена.

 

 

Мигнюз

loading...
0
Политика

More in Политика

горанов2128

Държавата изненадващо поема нов дълг от 400 млн. лева на фона на свръхизлишък от близо 3 милиарда в хазната

юни 20, 2019
768x432 (1)

Тристранката попари БСП за намаляване ДДС на хляба и подкрепи щастието на Горанов

юни 19, 2019
габи2111476235

Габриел: Суперкомпютърът на ЕС ще лекува рак, алцхаймер и други нелечими болести

юни 18, 2019
Ф-16 1

Офертата за F-16 вече е в Министерството на отбраната, цената не се съобщава

юни 17, 2019
big_30_3

Нинова посочи двете причини, заради които оттегли оставката си

юни 17, 2019
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Много е важно България да не остава без политическа опозиция

юни 16, 2019