Политика

Цветанов представи предизборния слоган на ГЕРБ: Европа ни чува, когато показваме видими резултати

Цветанов представи предизборния слоган на ГЕРБ: Европа ни чува, когато показваме видими резултати

видими517dc82a19d9b9e4bc310644a733ba31

 

 

 

 

ГЕРБ представя слогана си за предстоящата предизборна кампания за европейския вот на 26 май. Събитието се провежда в централата на партията.

 

 

 

 

„Мария Габриел има един изключително важен акцент, а това е колкото може повече млади хора да минат на обучение в софтуерни компании. Андрей Ковачев с един безспорен авторитет, има безупречна репутация“, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

 

 

„Андрей Новаков, най-младият евродепутат, който беше към 2014 г., неслучайно той намери място в една от най-тежките комисии в Европейския парламент – бюджетната комисия. Европа ни чува.

 

 

 

Изключително важно за Ева Майдел е това, че се ползва с голям авторитет. Асим Адемов е човек, който успя много бързо да навлезе в ритъма и динамиката на мандата на евродепутатите. Изключително толерантен“, добави още той.

 

 

 

„Емил Радев – депутат, който успя да защитава правата, свободите и интересите на страната. Има необходимия юридически опит. Ивелина Василева – отдадена на кохезионната политика. Тя пое министерство на екологията в момент, когато имаше последствия от управлението на БСП“, каза Цветанов.

 

 

 

 

„Лиляна Павлова, като един успешен регионален министър, беше натоварена с най-голямата отгорност във връзка с настоящето председателство“, допълни той.

 

 

 

 

„Бългаия има своята отговорност като държава на ЕС и като външна граница. Европа ни чува, когато показваме видими резултати“, завърши Цветанов.

 

 

Очаквайте подробности

 

По повод на новия предизборен слоган на ГЕРБ левият евродепутат Петър Курумбашев коментира:

 

”Скандалът с апартаментите вместо да се потушава, се разгаря. Българите все повече си задават въпроса кой контролира тези, които контролират. Виждаме това, което се появява – тризонети, сауни на покриви; появи се и нова тераса. Когато си купиш имоти за над един милион лева, а в същото време водиш дискусии за това, дали минималната пенсия да бъде 200, или 300 лева, този дебат морално не издържа.”

Това заяви Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, в предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

 

 

 

Във връзка с казаното от премиера Бойко Борисов, че едно време комунистите живеели в квартал „Изток“, Курумбашев попита: „А сега кой живее там – новите комунисти от ГЕРБ ли? Това ли е краят на прехода? Това ли е справедливостта в резултат на едно 10-годишно управление – ти и твоята кума да си купите апартаменти на тези или онези цени? А след това да се окаже, че и тези, които те контролират, правят същото?“

По думите на Курумбашев са впечатляващи и размерите на придобивките – тризонети, частни асансьори. „Мисля, че това отговаря много точно на слогана на ГЕРБ – „Видими резултати“. Сега го осмислям по един нов начин. Не разбирам и реакцията на ГЕРБ. От една страна, намират Цветанов за виновен, щом като го оттеглят от парламента. От друга страна, не го намират за виновен, защото продължава да си изпълнява партийните позиции. Няма полувиновност – или си виновен, или не си“, смята той.

 

 

Канал 3, Свободно слово

loading...
0
Политика

More in Политика

дарикbig_1300

Борисов: Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки

декември 22, 2019
трифонf3a2c5d7d3e959808715d6a4d2d92769

Слави Трифонов бясно: Значи пожарникар може, а шоумен не може?!

декември 22, 2019
слабака20151018.fdcxcysgek

Слабаков: Само 6000 евро е заплатата на евродепутатите, не е това, което се тиражира

декември 22, 2019
Image_775476_500_0-1200x628-resize-quadrant(C)

Скандалът с охраната на Доган и Пеевски се оказа още по-голям

декември 21, 2019
fd267a2f417f60e75de47a4a33685c3c

Борисов: Некадърно управление доведе до кризата в Перник

декември 21, 2019
big_12d30

Корнелия Нинова: България се превърна в сметището на света

декември 21, 2019