Политика

Ангелкова след новата атака на Симеонов: Къщата в „Бистрица“ е на родителите на съпруга ми

Ангелкова след новата атака на Симеонов: Къщата в „Бистрица“ е на родителите на съпруга ми

 

Министърът на туризма Ангелина Ангелкова даде специален брифинг, в който заяви категорично, че е декларирала всички свои имоти. Така тя задочно потвърди, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е имал предвид нея, когато по-рано днес обяви, че партията му е готова с още един сигнал срещу министър, живеещ в луксозен имот в квартал „Бистрица“, който не е негова собственост и не го е декларирал.

 

 

 

Симеонов показа снимки на къщата, взети от публикация на сайта ПИК от 2017 г., в която се твърдеше, че в къщата живее именно Ангелкова.

 

 

 

 

„Отново съм принудена да обяснявам неистини, разпространявани от един бивш вицепремиер. Ясно съм декларирала собствеността и имотите, които притежавам. Всички те са ясно описани в нотариални актове. Ясно съм декларирана какви са средствата са придобиването на тези имоти. Не живея в къщата, чиито снимки се разпространяват в социалните мрежи. Била съм там на гости с дъщеря ми. Това е къщата, която е собственост на родителите на съпруга ми“, категорична беше обаче тя.

 

 

 

 

 

„Ясно съм заявила, че мога да докажа всеки един лев от всичко, което притежавам. Ние сме правова държава и нека да оставим органите да си свършат работата, за да се борави както винаги съм твърдяла с факти и с документи, не с внушения и твърдения, не на махленски принцип. Ясно съм декларирала моите имоти. Къща нямам никъде, живея в апаратамент, който е описан ясно в моята декларация“, подчерта тя.

 

 

 

 

 

Само преди два дни прокуратурата разпореди на КПКОНПИ да провери сигнал срещу Ангелкова, внесен от НФСБ. В него се твърди, че тя е придобила евтин апартамент в столичния кв. „Овча купел“.

 

 

 

 

 

Вчера обаче държавното обвинение възложи на антикорупционната комисия да провери и сигнал за имоти, купени от „СКАТ “ ООД, чийто собственик е Симеонов. Става дума за три сделки за купени имоти на нереално ниски цени. Лидерът на НФСБ веднага заяви, че това е клевета и тези сделки вече са проверявани многократно, дори е осъдил няколко души и един вестник заради това. Бившият вицепремиер каза, че подозира кой стои зад сигнала и се закани още днес да има нов сигнал срещу него.

 

 

Източник: Дир. бг

 

КАКВО НОВО ОБВИНЕНИЕ НАПРАВИ ДНЕС СИМЕОНОВ – ЧЕТЕТЕ ТУК:

Връзки: onovini.eu

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024