Политика

Борисов: Как може Цветанов да каже такова нещо? Може да го накаже Господ, мога да го накажа и аз!

Борисов: Как може Цветанов да каже такова нещо? Може да го накаже Господ, мога да го накажа и аз!

 

 

php56tjkn_800x_

 

Как може Цветанов да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Първо – може да ни накаже Господ, може да ни накажат хората, мога да го накажа и аз! И го наказах с максималната строгост. Другото е работа на партиите, на Изпълнителната комисия, на симпатизантите. 

 

 

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Панорама“ от 29 март. Тогава в ефира на БНТ Цветанов коментира: „Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже. Един депутат не може да бъде наказан, защото решението за излизане от парламента е лично волеизявление на народния представител“.

 

 

 

По време на извънредното си изявление от Министерски съвет тази вечер, провокирано от Консултативния съвет за национална сигурност при президента, Борисов обяви, че се е запознал с интервюто на Цветанов пред БНТ чак днес:

 

 

 

„Сега даже, преди да вляза, понеже не бях гледал „Панорама“, ми казаха това, където… Цветанов, че имаше рожден ден днеска, да му е честит. Аз така му го честитих, да го питам как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Първо – може да ни накаже Господ, може да ни накажат хората, мога да го накажа и аз! И го наказах с максималната строгост. Другото е работа на партиите, на Изпълнителната комисия, на симпатизантите. Така че към моите съм изключително строг! Не заставам зад тях и да викам:Ние сме….айде да не говорим.“

 

 

 

На г-жа Цачева дори не й позволих да се върне като депутат в парламента – затова, че си е избрала апартамент на изкоп. Дори това не й позволих! – коментира още Бойко Борисов.

 

 

 

 

Това, което ни се предложи като декларация на КСНС, бе предизборен подарък за г-жа Нинова!

 

 

 

 

 

Още с влизането си, г-жа Нинова даде тон с това, че се крадели по 10 млрд лева от корупция. Това не е вярно! Това са фантасмагории! Като попитах откъде идва тази сметка, тя каза: „Някъде в Европа се говорело

 

Това заяви премиерът в извънредно изявление след завършилия без резултат КСНС при президента Радев.

 

 

 

 

 

„Не очаквах такова поведение. Ние най-добронамерено отидохме да участваме в КСНС, защото тема „борба с корупцията“ има във всяка държава, включително и у нас. Чух преразкази, които не съответстват на истината. Имаше много предложения, но това, което ни се предложи, беше предизборен подарък за г-жа Нинова. Не си спомням никой да е подкрепял това, което пишеше там. Аз обясних и се надявам, че всички са разбрали. Преразказът не ми харесва и затова искам и аз да кажа“, заяви Борисов по време на изявление в Министерския съвет.

 

 

 

 

 

 

Борисов подчерта, че щом медиите всичко изнасят, няма скрито-покрито, не може да се говори, че липсва свобода на медиите. Нашите медии са абсолютно свободни.

 

 

 

 

 

Премиерът заяви, че заради Апартаментгейт са си отишли знакови фигури от ГЕРБ, министри, зам.-министри. И другият министър ще си отиде, който сега се проверява от прокуратурата (става дума за Ангелкова) 6-7 министри само за последните 2-3 години са си отишли.

 

 

 

 

 

 

„Изводите, които направихме днес касаят най-вече разминаването в нашата оценка за антикорупционната комисия, до колко НС осъществява реален контрол върху тази Комисия“, заяви час преди това президентът Радев след края на КСНС. „Имаме и разминаване на оценката на ефективността на нормативната база. Защото има нарушаване на институционалния баланс при назначаване на ръководството. Последните разкрития демонстрират, че има съществени разминавания“, подчерта държавният глава.

 

 

 

 

 

 

Борисов се чуди дали е бил на същото заседание на КСНС, след като чул коментарите след това. Не му харесал преразказът и поради това премиерът решил да даде изявление. „Не очаквах такова поведение“, възмутен е премиерът, който събра медиите в МС за изявление да каже какво е станало на заседанието.

 

 

 

 

Като чух какъв предизборен подарък им се готви, как Иво Христо и Нинова се споглеждат, ми стана ясно кой ги е писал всички тези работи”, заяви премиерът. „Всички решихме да не излизаме с общо становище. И Нинова вдигна ръка. И нямаше да правя изявление, защото това е съвет на президента, ако той беше казал всичко, което се е говорело, но не го направи.

 

 

 

 

 
„Обаче къде е заровено кучето – да има нов закон за КПКОНПИ и президентът да си назначава председателя, разкри Борисов.

 

 
На заседанието обявил, че подготвената декларация от президента с мерките срещу корупцията, сред които и нов антикорупционен закон, е предизборен подарък за Корнелия Нинова и БСП.

Вие си стоите вкъщи и си почивате, искате ние като чираци да приемаме закон, контрирал Нинова Борисов.

 

 

 

 

 

 

Нинова каза, че съм й предложил да отиде да пита в Румъния за г-жа Кьовеши. Най-колегиално й казах да провери, ние не сме гласували – взе се решение новият европарламент да се произнесе за европейския прокурор. Беше визирано, че това се прави по медийни публикации. Казах на президента, нека да отворим стенограмите и да се види“, призова Борисов.

 

 

 

 

По думите му Марешки и Сидеров поискали да говорят и за приватизацията, но това било отхвърлено от президента.

 

„С толкова добро настроение си тръгнах, толкова бяхме радушни и с президента. Но явно, след като си тръгнем, при него влиза някой и говори такива неща“, отбеляза със съжаление той. „Говорят за яростно бранене на статуквото. На кое статукво? Ние сме партия на 10 години. Ако е вярно, ако ние сме крали по 10 млрд., това означава, че по време на управление на БСП не са крадени.

 

 

 

 

 

 

Борисов подчерта, че заради войната на олигарсите, които си имат медии, трудно може да се разбере къде е истината. Проблеми има, трябва да ги решим и ще ги решим, каза той..

 

Било яростно бранене на статуквото! На кое статукво? На тяхната сто и колко годишна партия, ядоса се Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

Представете си бюджетите на БСП с по 10 млрд. повече. Кой бюджет на БСП е бил по-добър от нашия?”, попита Борисов. „Проблеми има, които трябва да ги решим, и ще ги решим. Но не може, когато митниците са задържали рекордно количество наркотици. МВР, ДАНС, прокуратурата вкараха знакови босове и бюджетът, въпреки всички разходи, пак е на излишък … Аз съм „за” анкетна комисия, такава, каквато направихме и за грипените. И за тези лица трябва да се направи анкетна комисия“, посочи премиерът.

 

 

 

Оф нюз, Епицентър

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024