ИНЦИДЕНТИ

Варненецът, който заплаши Борисов във фейсбук, сега бере душа в болница

Варненецът, който заплаши Борисов във фейсбук, сега бере душа в болница

 

 

варненецe997905a6c347bf8119478f30406d650_XL

 

 

„Теодор е в изкуствена кома. Така го държат и това ни казаха“, обясни приятел на пострадалия

 

 

 

 

Варненецът Теодор Николов, срещу когото бе образувано досъдебно производство за закана за убийство към премиера Бойко Борисов, се бори за живота си. Новината беше разпространена от негови приятели във Фейсбук. Информацията гласи, че 47-годишният мъж е хоспитализиран във варненската Военна болница с изгаряния „между 50 и 60%“ и непосредствена опасност за живота.

 

 

 

 

„Теодор е в изкуствена кома. Така го държат и това ни казаха. Пострадал е от газова бутилка. Към момента не може да се каже дали е било битов инцидент, или има външна намеса. Сега важното е да се дари кръв. Всеки, който има желание, може да направи това. Важно е да се каже, че дарената кръв е за Теодор Чавдаров Николов. И е добре хората да са от региона на Варна, Шумен, Разград и т-н., защото било град за град или за близък такъв“, обясни пред Dir.bg Тодор, който е приятел на пострадалия.

 

 

 

 

 

По непотвърдена информация инцидентът е станал тази сутрин преди 8:00 часа в апартамент на ул. „Ген Попов“ 21 във Варна.

 

 

 

 

Теодор Николов стана публично известен още през 2013 година. Тогава той се превърна в едно от ярките лица на демонстрациите във Варна срещу тогавашния кмет Кирил Йорданов. Те бяха част от т.нар. Февруарски протести, след които оставка подаде кабинетът „Борисов-1“.

 

 

 

 

 

Теодор Николов прави филми за различни протести във Варна от години. Заснема шествията срещу застрояването в Морската градина, срещу шистовия газ, както и тези от зимата на 2013 г. След това ги разпространява и ги споделя с гражданските организации. Категорично отрича да е партийно обвързан.

 

 

 

 

На 1 април стана ясно, че Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство срещу него за закана с убийство към министър-председателя Бойко Борисов. Извършено е претърсване в дома му и е разпитана приятелката му, която е разказала, че тя е заснела клипа със заканата.

 

 

 

 

 

Реакцията на държавното обвинение дойде след като Теодор Николов публикува своя снимка във Фейсбук, на която е с автомат, а под нея написал заплаха за живота на Борисов. Делото е за извършено престъпление по член 144, ал. 3, във връзка с ал. 2 и по член 325, ал. 2, предл. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

 

 

 

Източник: Dir.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024