Политика

ВКП нареди проверка за къщи за гости на семейството на Йончева. Тя: Това е абсурд! Свекърът ми е управител отпреди да познавам това семейство

ВКП нареди проверка за къщи за гости на семейството на Йончева. Тя: Това е абсурд! Свекърът ми е управител отпреди да познавам това семейство

 

цаца768x432

 

 

 

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод публикация в електронния сайт ПИК със заглавие „Сензационно разследване на ПИК: Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“ Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 

 
Данните, съдържащи се в публикацията сочат на евентуално извършено престъпление по чл. 248 а ал.3 от НК по повод изградени къщи за гости по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, но същите са недостатъчни, поради което се налага извършване на проверка от ГДНП.
 

 

Ще бъде извършена документална проверка на проекта, като на място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

 

 

 
Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщите за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости.
 

Определен е едномесечен срок за извършване на проверката.

 

 

 

 

Това е абсурд!

С тези думи водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева коментира появилите се данни, че нейни роднини притежават три къщи за гости близо до Лозенец, които не се ползват по предназначение.

 

 

 


„Моя свекър е управител още преди да познавам това семейство“,
коментира Йончева.

„В България има жълто-кафяви медии“, каза тя в отговор на въпроса как си обяснява изтичането на подобна информация точно преди изборите. Йончева подчерта, че има правила, по които се правят журналистически разследвания.

 

 

 

 


В изявлението си пред журналистите в Елхово Йончева бе категорична, че левицата ще победи на предстоящите избори за Европейски парламент. Трябва да има революция в доходите на хората, изтъкна тя.Според Йончева „с това правителство няма как да се измъкнем от днешното положение“, в което „селата са сякаш минали през война“.

 

 

 

 


В момента, в който левицата спечели, ГЕРБ ще изчезне и това ще даде шанс на десницата да се възроди, категорична е водачът на червената евролиста.

 

 

 

 

 


„Ако не сме в ЕС, авторитартият режим на Борисов щеше да прерастне в диктатура“,
подчерта Йончева.

 

 

 

 

Организираната престъпност и властта са се срастнали и у нас, каза оше водачът на червената евролиста и попита: какво означава „Цветанов +“ – това означава, че той ще съсредоточи всичките си сили и умения в това, което може и знае, намеквайки за нечестни избори.

 

Епицентър

 

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024