Криминално

В София става страшно! Вълка се е прицелил в нови мишени в „Лозенец“!

В София става страшно! Вълка се е прицелил в нови мишени в „Лозенец“!

 

 

вълка1554705513-image001-276x300

 

 

 

Мащабно разследване в австрийските медии разкри, че в края на януари т.г. ГДБОП съвместно с Европол, австрийската и германската полиция е разбила голяма мрежа за извършване на измами през интернет на европейски гражданин.

 

 

 

 

Схемата се е състояла в продажба на бинарни опции, предлагане на спекулативни сделки за резки промени на курсовете на различните валути, предлагане на крипто валути и електронни залагания.

 

 

 

 

Тогава на 23 адреса бяха проведени претърсвания и изземвания, атакувани бяха няколко колцентъра, офиси, домашни адреси.

 

 

 
Повече от 10 лица бяха привлечени като обвиняеми по искане на австрийската прокуратура. Тогава прозвището Вълкът от София бе дадено на израелския гражданин Гал Барак, обявен едва ли не за главния организатор на гореописаната схема.

 

 

 

 

Разследване, което направи с помощта на публични източници и ползвайки свои информатори от специалните служби, показа обаче, че въпреки шумната  и както изглежда успешна акция на ГДБОП, тази незаконна дейност не само, че не се прекрати, но продължава да се разраства.

 

 

 

Засегнати са вече не само граждани от западна Европа, но и няколко българи. От сенките на този, както изглежда процъфтяващ бизнес, започна да се показва могъщата фигура  на израелския гражданин Илан Цоря, добре известен, както на българските служби, така и на специалните служби в Европа и в родината му Израел.

 

 

 

 

Истинският Вълк от София има продължително пребиваване в България и е създал мрежа от десетки фирми в офшорни зони, има данни че действа и в нашата страна. Повече от 90 % от адресите в София, където бяха извършени претърсвания и изземвания са на негови фирми.

 

 

 

 

Илан Цоря е разработил и притежава най-добрата електронна платформа за предлагане и търговия с бинарни опции, форекс фючърси и електронни залагания. Платформата продължава да работи.

 

 

 

Нещо повече, Илан Цоря набира нови клиенти и популяризира своя бизнес и електронната си платформа. От близо месец неговата фирма Криптон ивентс популяризира блок конференция на тема The future of Securities & Blockchain Tehnology, която ще се проведе на 12 април в София. Един от лекторите и домакин на конференцията ще бъде …….. самият Илан Цоря.

 

 

 

 

Искаме да отбележим, че истинският Вълк от София Илан Цоря се издирва от българската прокуратура, за да бъде обвинен за присвояване на крупната сума от 334 000 евро от чужда корпоративна сметка. Както отбелязахме по-горе той е един от организаторите в престъпната мрежа разследвана от австрийската прокуратура и вероятно ще бъде привлечен като обвиняем.

 

 

 

 

Конференцията ще се проведе в адвокатската фирма “Wolf Theiss” в София. И нищо чудно тогава Цоря да попадне във вълчи капан!

 


Ивайло КРАЧУНОВ, Блиц,

Политиката. нет

 

politikata.net

 

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024