Криминално

Ето кой е „мозъкът“ на страшилището за пенсионерите в цяла България (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ето кой е „мозъкът“ на страшилището за пенсионерите в цяла България (СНИМКИ/ВИДЕО)

 

1556598701-verr

 

 

 

 

Групата на Борислав Димитров – Бобито, която беше разбита при акция на жандармерията и полицията в Горна Оряховица и Румъния, мамела жертвите си по схемата „полицейска акция“. Това е най-работещият номер на телефонните измамници от последните 5 години. Групата на Бобито подбирала жертвите най-често в София, пише „Трафикнюз“.

 

 

 

Как си избират жертвата?

 

Става на случаен принцип. Набират кода на София 02. И си избират дадена серия, така се нарича сред ало измамниците. Като влязат в тази серия започват от 100, 101, 102, 103, 104… и т.н. Зависи колко въртача са в цялата група. Въртят докато не попаднат на някой възрастен човек, който да повярва, че съдейства на полицията и да бъде измамен.

 

Кои са стъпките на телефонната измама „полицейска акция“?

 

Звъниш и се представяш за полицай. Най-голям респект буди, ако полицейският служител е главен инспектор. Например: „От Криминална полиция се обаждам, казвам се главен инспектор Маринов или Иванов, Петров“. Има много варианти.

 

 

След като вече възрастният човек е повярвал, измамникът обяснява, че е необходимо неговото гражданско съдействие: „Госпожо, обаждам ви се във връзка с това, че във вашият регион усилено се правят телефонни измами. И в момента сме по следите на една от тях. Вчера в късните часове беше извършена спецакция от нашите колеги и са заловени трима телефонни измамници. Сега ще ви обясня, защо точно на вас се обаждам. В тартора на групата беше открит списък с имена. В листчето открихме и вашия телефонен номер и вашето име. Така, че вие сте набелязана за жертва. Искам да запазите пълно спокойствие и да ни съдействате!“

 

 

 

След това измамникът убеждава жертвата, че ще й се обади истински телефонен измамник, който полицията подслушва. Друг въртач се обажда. Вече разиграва телефонната измама, а възрастният човек е предупреден за това обаждане и знае, че съдейства на полицията: „Ало, майко чуваш ли ме, майко!“ – измамникът плаче на тези реплики. „Майко, аз съм. Направих беля. Катастрофирах и блъснах човек. Трябва да дадеш пари на адвокат“.

 

 

 

Следва друго обаждане: „Ако не дадеш парите веднага ще ти отрежа главата и ще ти я сложа между краката! Знам къде живееш! Ще изпратя моите хора!“

 

 

 

Тогава възрастния човек вече е повярвал, е наистина е жертва на телефонни измамници и събира всичките си спестявания и ги оставя до кофа за боклук, контейнер или хвърля директно през терасата.

А „мнимият полицай“ обещава да ги върне, след като задържат измамниците.

 

 

 

Схемата „полицейска акция“ е измислена от Кольо, под прякор „Мишинито“ от Горна Оряховица. Докато лежал в зандана за измами, главата му я родила. Макар и зад решетките, той продължавал да мами и да изкарва добри печалби на гърба на нашите баби и дядовци. В момента той е на свобода и живее в лукс.

 

 

 

 

 

Кой е Кольо Мишинито?

 

 

 

 

Домът на „Мишинито“

 

 

 

 

Допреди седмица телефонните измамници работиха необезпокоявани от Румъния, защото българските власти нямаха правомощия там. А SIM картите в съседната страна се продаваха свободно, без документ за самоличност. Без следа.

 

 

 

Сега обаче и там контролът е затегнат. Дали това не е поредната акция и затишие за малко? Остава да разберем. На ход е полицията и прокуратурата.

 

ТРафик нюз, Блиц

 

blitz.bg

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024