Катастрофи

Закараха Местан в районното след тежката катастрофа, алкохолната му проба показала…

Закараха Местан в районното след тежката катастрофа, алкохолната му проба показала…

 

ай660_0e4609720a590b591e80d4bf6415e3e9

 

 

 

Алкохолната проба на лидера на ДОСТ Лютви Местан е отрицателна. Политикът е отведен в Районното управление, съобщава 24rodopi.com. Както вече ви  съобщихме, автомобилът на партийния лидер катастрофира край Маказа. При инцидента загина 6-месечно бебе.

 

 

 

 

 

„До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към т-образното кръстовище се е движил лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали-„Маказа“, който е път с предимство, се е движил друг автомобил, в който е имало семейство- мъж, жена и две деца“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с тежкия пътен инцидент на пътя за пункта „Маказа“.

 

 

 

„Сигналът за възникналото ПТП е постъпил в 13.40 часа. ПТП е станало на т- образно кръстовище от пътя Кърджали-„Маказа“, който е път с предимство, и пътя за село Загорско“, каза още Арнаудова.

 

 

 

 

 

„На мястото работят полицейски разследващи органи, под личното ръководство на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. Извършва се оглед на местопроизшествието и се разпитват свидетели“, заяви за „Фокус“ Арнаудова.

 

 

 

 

„Едното дете в автомобила е на 10 годинки, а другото е 6- месечно бебе. След инцидента бебето е починало. Тримата останали в автомобила са отведени за лечение в МБАЛ „Атанас Дафовски“ в Кърджали. Там им се оказва медицинска помощ“, каза още Румяна Арнаудова.

 

 

 

 

 

На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества и на Лютви Местан, и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни. Лютви Местан е отведен за даване на кръвна проба в болницата в Кърджали. Там ще се вземе кръвна проба и от другия водач.

 

 

 

 

 

„В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия“, обяви Румяна Арнаудова.

 

 

 

 

„Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт“, подчерта тя.

 

 

Канал 3

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023