Uncategorized

Излезе официалната експертиза на ВМА за смъртта на Явор Захариев от Gravity Co. Трагедията е пълна!

Излезе официалната експертиза на ВМА за смъртта на Явор Захариев от Gravity Co. Трагедията е пълна!

 

яворз125928_660_370

 

 

 

Певецът Явор от Gravity Co е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб, показала, че изпълнителят системно в последните три месеца поне е използвал наркотици.

 

 

Това заяви говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Тя беше категорична, че няма данни за насилие върху Явор Захариев. През уикенда сестра му Рая написа пост в профила си във „Фейсбук“, в който твърди, че брат й е бил пребит и е умрял от раните си, както и че е бил чист от наркотиците. Медицинските експертизи обаче опровергават думите й, обобщава „Блиц“.

 

 

 

Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние и с отекли и подути крайници. Носът му бил разбит от падане. Първоначално имаше версия, че е бил пребит, но тя бе опровергана от лекарите в „Пирогов“.

 

 

 

 

Малко преди да изпадне в кома, вокалистът на Gravity Co е бил посетен от разследващи. Със знаци им отговорил на въпроса „Бит ли си“, като категорично е обявил „Не“.  Захариев издъхна на 5 април.

 

 

 

Лекарите незабавно са назначили аутопсия и експертизи, които да покажат какво е било състоянието му. Физико-химичното изследване е направено във ВМА, а резултатите бяха обявени вчера.

 

 

 

 

Те показват, че певецът се е дрогирал в последните три месеца с хероин, а в пробите от кръвта му, космите и черния дроб е имало следи и от морфин и други упойващи вещества, сочат документите.

 

 

 

 

Предстои медиците от „Пирогов“ да направят обобщение на съдебномедицинската експертиза, в която ще има пълният набор от изследвания. Още приживе медиците обявиха, че бъбреците на пациента тотално са отказали, а сърцето му е било много уголемено.

 

 

 

 

Причина за смъртта на Явор Захариев е болестно състояние – сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив, показват данните на медиците.

 

 

 

Преди дни сестра му Рая е била в „Пирогов“, откъдето с прокурорско постановление е прибрала тялото на певеца, за да го погребе, потвърдиха от прокуратурата, МВР, болницата.

 

 

 

В документа ясно пишело, че мъжът не е бил бит. „Най-вероятно досъдебното производство за смъртта на изпълнителя ще бъде прекратено до няколко дни“, допълниха от СРП.

 

Телеграф, Петел

Uncategorized

More in Uncategorized

big_0000

До часове от запад времето се обръща в България

март 4, 2024
f4895b3e7be542b394cc26992dfdebab

Meteo Balkans: Февруарската пролет свършва, кошмарно време удря България съвсем скоро

февруари 6, 2024
испания

Времето в Европа се побърка: 30 градуса пържат любима страна на българите

декември 13, 2023
630183

Синоптици: Зимата се връща със страшна сила до часове, сняг ще трупа на тези места

декември 5, 2023
big_big_399129060_680158620887522_5224083235634432582_nf3f

Ще има ли сняг по Коледа и Нова година? Първа прогноза за декември на „Метео Балканс“

ноември 28, 2023
medium_125c

Синоптикът Петър Янков: Идват снежни виелици, човек трудно ще може да се изправи!

ноември 24, 2023