Политика

Имам какво да дам в Европа. Ще защитя интереса на пенсионерите и социално слабите

Имам какво да дам в Европа. Ще защитя интереса на пенсионерите и социално слабите

safe_image (1)
Имам какво да дам в Европейския парламент. По един добър начин ще защитя интереса на българските граждани в европейските институции.
Имам 20-годишен опит като експерт с еврофондовете.

Това каза бившият министър на европейското председателство Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.
„В момента Европа е на кръстопът, на който се бие реализма с популизма. На този фон трябва да отстояваме българския интертес, но и да запазим ценностите на Европа. Имаме още много какво да желаем в Европа.

 

 

 

 

Европа много ни даде, но има и неща, които България може да ѝ даде. Ние показахме, че можем да сме обединител по тежките теми. Можем да сме балансьора в критични моменти“, подчерта тя.

 

 

 

На въпрос дали не чувства вина, че не е бил подкрепен транспортния бранш по един по-добър начин, Петкова заяви: „По никакъв начин. Темата за превозвачите беше обсъждана на експертно ниво. Фактите и документите могат да го покажат. Това е тема, която не може да се реши за една нощ“.
„Когато гласуваме на тези избори е много важно да изпратим силен отбор, който да отстоява националния ни интерес. В Европа трябва да сме единни. Трябва да покажем на българските граждани, че ние сме техните представители в ЕП, честни и отговорни и ще представляваме техния интерес. Трябва да загърбим противоречията и да сме единни, да покажем, че можем да работим за гражданите“, подчерта Лиляна Павлова.
Във връзка със скандалите а евтините апартаменти на властта, бившият министър на европейското председателство каза: „Ние винаги поемаме своята отговорност, дори да няма доказана вина. За разлика от другите партии, това е стандарт, който е наложен при нас. Това е примерът, който налагаме в политиката. Имаме сериозна имиджова щета, но не сме замитали проблеми. Трябва да кажем какви са реалните проблеми, а не да политиканстваме, за да можем да помогнем на българите да живеят по-добре“.
„В ГЕРБ няма състезание за евролистата, ние сме един отбор. Всеки има с какво да допринесе. Имаме много заслужили и ценни хора, които могат да участват в този отбор. Не е важно какво ще получиш, а какво ще дадеш“, така Павлова коментира седмото си място в евролистата на ГЕРБ.
„За мен кампанията е едно голямо предизвикателство. Аз обичам да се срещам с хората и да чувам проблемите им. Воля на избирателите в за кого ще гласуват, а ние имаме какво да дадем“, добави Павлова.
„Силата на ГЕРБ е, че дори когато сбърка, се поправяме. Ние работим и правим грешки. Който не работи – той не греши. Вслушваме се в гласа на хората и се поправяме.

Аз съм кандидат на гражданската квота и съм благодарна за подкрепата. Аз съм експерт и именно заради това съм подкрепена“, каза още тя.

Източник: Новини.бг

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024