Политика

Като чуя, че съм правосъден министър и се шокирам… не целувам ръка, много по-нисък съм от премиера

Като чуя, че съм правосъден министър и се шокирам… не целувам ръка, много по-нисък съм от премиера

558509
„Много по-нисък съм от премиера“. Това заяви в предаването „Тази събота” новият правосъден министър Данаил Кирилов, индиректно признавайки, че следва послушно нарежданията на Бойко Борисов.
„Не целувам ръка“, отрече той.

 

На правосъдния министър му бе показан тв кадър, на който той е приклекнал до министър-председателя. „Това е в напрегнат момент. Най-вероятно става дума за Изборния кодекс”, обясни Кирилов.

 

 

Все още като чуя това обръщение „правосъден министър“ към мен и се шокирам. Истината е, че приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът създава и вътрешно напрежение. Все пак съм имал възможност да покажа административен опит, поради което смятам, че това не е ново предизвикателство, но въпреки това си е сериозно.

 

 

Кирилов обясни защо е напуснал БСП: „През 2005 г. при частнични избори беше избран Борисов. При неговото идване всичко се преобърна в общината. Напуснах БСП, защото бях против замените. Моята позиция не беше удобна за групата”.

 

 

,,Не следва да има никакво съмнение спрямо моята връзка с премиера и с партията. Приел съм каузата и съм приел да бъда един от бойците и експертите на ГЕРБ. Истината е, че когато през 2005 година при частичните избори Борисов бе избран за кмет на столицата, всичко в общината се промени, настъпи прозрачност. В общи линии тогава прозрях истината за ГЕРБ.

 

 

Относно упреците, че прокарва лобистки текстове в Народното събрание, той заяви, че винаги се е „борил за качеството на законодателството”. Да припомним, че именно той освободи общинските съветници от задължението да подават имуществени декларации. Освен това по негова инициатива бяха приети редица удобни за прокуратурата текстове, които ни отдалечиха от европейското право и от принципите на правовата държава.

 

 

 

 

 

Попитан дали скандалът с апартаментите е морален или законодателен проблем, Кирилов отговори: „Морален проблем има с оглед на възприятията. Ако беше съобщено преди за тези имоти, щеше да се премахне възможността от тези спекулации. Но това е просто скандал, а не правни факти“.

 

 

 

В карикатурите с неговия лик той видя стремеж за участие в политиката: „Няма свобода на творческата изява, използва се изкуството, за да се влезне в политическа битка”.

 

 

Би ти ви,Фрог нюз

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024