ОБЩЕСТВО

Майката на болното момиченце, което я чака и пита за нея: Изоставих го, защото сме в трудно положение (видео)

Майката на болното момиченце, което я чака и пита за нея: Изоставих го, защото сме в трудно положение (видео)

 

big_18b6

 

 

Детето, което се нуждае от сърдечна трансплантация и беше изоставено от родителите си, ще бъде настанено в кризисен център от семеен тип.

 

 

„Защо го изоставих? Защото сме в трудно положение. Мъчно ми е. Даже ми е много мъчно. Не заспивам. Аз по цяла вечер плача”, казва майката на изоставеното дете – Десислава Щерева пред камерата на Нова тв.

27-годишната Десислава е майка на 4 деца. Мъжът, с когото живее, припознал само две от тях. Семейството живее в стара барака край пазарджишкото село Левски. „В дома нямам това условие, което на нея й трябва”, допълва още тя.

 

 

 

 

От миналата година, когато лекарите поставили на детето диагнозата кардиомиопатия, трябвало непрекъснато да ходят по болници, защото състоянието й се влошило.

 

roditeli-izostaviha-7-godishno-794

 

„Също имам още три ученици. Не мога да ги изоставя в момента сами, бащата е на работа. Не мога да ги изоставя и да отида в болницата. И трябва детето да бъде при лекари в сигурни ръце. Аз това предприех това да оставя детето. Защото аз нямам понятие нещо като стане, не знам какво да направя. Детето ми може да си отиде в ръцете ми. Аз това няма да мога да го преживея”, казва Щерева.

 

 

 

Майката, която е безработна, не крие, че има и финансов мотив за решението й.  „Тя получава 350 лева пенсия. Аз за какво да ги дам – дали за храна, дали за лекарства, само за лекарствата й не стигат”, посочва още тя.

 

 

 

Според кмета на селото семейството не е кандидатствало за социални помощи. 7-годишното дете, което е в болницата, дори не е записано на училище. Засега майката отказва да подпише декларация момиченцето да отиде в приемно семейство. Социалните ще го настанят в Кризисен център.  „С постоянна медицинска грижа, т.е да продължи терапията в този център, където декларира, че ще посещава детето”, посочи Надя Танева – директор на Дирекция“Социално подпомагане“- Пловдив.

 

 

 

Според лекуващия лекар единственият шанс детето да бъде спасено е трансплантацията. Включено е в списъка на чакащите. „Аз искам да ме чуе целият свят. Искам да се намери донор за моето дете, за да може да си я прибирам. Не знам другите какво говорят и какво правят, за децата ми съм си добра майка”, каза още майката на изоставеното дете.

 

 

 

 

Нова тв, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024