Катастрофи

Местан и шофьорът на БМВ-то ковчег с първи думи след касапницата със загинало бебе

Местан и шофьорът на БМВ-то ковчег с първи думи след касапницата със загинало бебе

 

phpwk55nj_800x_

 

 

Единственият шанс да не се бе случило това, е да не бях там. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан, коментирайки смъртоносната катастрофа със свое участие край Маказа, при която загина 6-месечно бебе. 

Пред bTV той заяви, че е спрял на знака „Стоп“.

 

 

 

Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път за „Маказа”, на няколко километра след Момчилград. Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на с. Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

 

 

 

 

„Видях фолксвагена, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака „Стоп“, не очаквах да продължи“, е казал пред полицаите и на близките си Юсеин Ахмед Т., водачът на лекия автомобил „БМВ“, който се сблъска с колата, управлявана от Лютви Местан, съобщава 24rodopi.com.

 

 

 

Съпругата на Юсеин е в безсъзнание, има мозъчно-черепно травма. Настанена е в хирургията на кърджалийската болница за операция. По-голямото дете на семейството, на 9 години, също е в болницата в областния град. Юсеин Ахмед се е отървал със спукан прешлен.

 

 

 

 

„Извършваме оглед, събираме доказателства“, съобщи говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова, уточнявайки, че прокуратурата ще приложи равна мяра в случаите, при които се причинява смърт по непредпразливост.

 

 

 

 

Лютви Местан е задържан за 24 часа. Той не се ползва с имунитет, тъй като той не е регистриран в ЦИК като кандидат за евродепутат, така че няма пречка за неговото задържане, посочи Арнаудова. Към този момент обаче решението за задържане на Лютви Местан е на МВР, защото не са приключили разпитите.

 

 

 

 

На двамата водачи са взети проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

 

 

„Състоянието на семейството е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение, а бащата в Травматологично отделение. Бащата е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро, той е в съзнание, заяви проф.д-р Тодор Черкезов, изп. директор на МБАЛ „Др. Ат. Дафовски” – Кърджали.

 

 

От болницата допълниха, че майката има наранявания в областта на главата, при жената се е наложила хирургична намеса. При детето има рани в областта на глезена. Ударът между двата автомобила стана на разклона за Загорско и Джебел.

 

 

 

Към момента разследващите не посочват кой е бил виновен за инцидента. Фактите показват, че колата на лидера на ДОСТ излиза на път с предимство, а другият автомобил се е движел с висока скорост.

 

 

 

„Беше му направено пълно изследване – рентгенография на шийни прешлени, на китката на ръката. Състоянието му е добро, не са установени здравословни проблеми”, коментира проф.д-р Тодор Черкезов.

 

 

 

Заради евроизборите разследването може да бъде спряно, ако Лютви Местан се кандидатира за евродепутат, той ще придобие имунитет. За причиняване на смърт по непредпазливост, законът предвижда до 6 години затвор.

 

 

Петел, Би ти ви, Блиц

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023