Политика

Осман Октай: Борисов има само един ход, за да се спаси – незабавно да арестува Доган и Пеевски

Осман Октай: Борисов има само един ход, за да се спаси – незабавно да арестува Доган и Пеевски

oktai_bgnes_1
Премиерът Бойко Борисов има само един ход, за да се спаси. Случващото се в момента го води към пропастта. Той може да запази позициите си в политиката само, ако незабавно арестува Делян Пеевски и Ахмед Доган. Това казва пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Съветвам Борисов да не праща маскирани на селските кметове, а да ги прати при Пеевки и Доган. Нека службите му да разследват нещата свързани с „Булгартабак“, ТЕЦ-Варна, студения резерв т. н.

 

 

 

 

Само така той ще получи опрощение. Аз знам, че няма да посмее никога да стори това. Но, ако иска да докаже, че е самостоятелен играч, е наложително да направи този ход.

 

 

 

 

Миналата година казах, че Борисов ще бъде унищожен от своите създатели, ако не ги изпревари. Скоро пак споделих, че ако незабавно не отиде на избори 2 в 1 да се спаси и да си осигури гръб във следващия парламент, той ще плати много висока цена на местните избори.

 

 

Когато гръмна скандала с апартаментите на Цветан Цветанов и другите хора от властта, пред вашата медия казах, че всички са се оплели като черва-политици прокурори, съдии, бизнесмени, заради което няма да има обективно разследване. Това е големият проблем, който предстои пред Бойко Борисов. Вчера нараниха Валери Симеонов, като го пуснаха по „пързалката за разследване“.

 

 

 
Някой определено се опитва да го провокира, като го бута да говори колкото се може повече. Симеонов каза нещо ключово като коалиционен партньор. А то е, че Бойко Борисов удря най-близкото си обкръжение, но не удря хората на ДПС и Пеевски във властта.

 

 

 

В това е разковничето, за да се разплете тази цялата ситуация. Не случайно най-тихи в този скандал са хората от ДПС. Голяма част от министрите, които визира Симеонов, са на ДПС. Не е тайна, че Пеевски кадрува във властта чрез Владислав Горанов. Спомняте си онази снимка с двамата, седнали на по торта и кафе.

 
Не случайно, каквито и скандали да има покрай хора като икономическия министър, покрай Николина Ангелкова, Владислав Горанов и т. н., нищо не се случва. Според мен Сименово визира точно тях.

 

Фрог нюз

 

frognews.bg

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024