Политика

Павлова за Йончева и евровота: Не се кандидатираме за женската кеч лига

Павлова за Йончева и евровота: Не се кандидатираме за женската кеч лига

 

 

„Ние не се кандидатираме за женската кеч лига“ – така Лиляна Павлова коментира реториката и поведението на Елена Йончева, водач на листата на БСП за европейските избори, и допълни, че според нея тя ще „опетнява имиджа на България в Европа“.

 

 

 

В предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Павлова каза още, че според нея кандидатите на БСП се опитват да подменят разговора за Европа с вътрешнополитически теми, тъй като не са запознати с работата на европейските институции.

 

 

 

„Тяхната листа (на БСП – б.р.) е силно антиевропейска. По-голямата част от представителите в нея не познават добре институционалните и политически механизми на европейските институции. Те затова се опитват да захлупят европейския дебат с вътрешнополитически проблеми“, каза Лиляна Павлова.

 

 

 

 

Тя добави, че от ГЕРБ са предложили както дебат по европейските въпроси, така и да има обединение за теми, които да са надпартийни и които българските представители да отстояват в Европейския парламент.

 

 

 

Според Лиляна Павлова Европа е на кръстопът, но за България е важно тя да е единна. Кандидатите за евродепутати на ГЕРБ трябва да имат самочувствието на европейци, които могат да имат своя принос към континента, смята още тя.

 

 

 

„За нас е важно да се прочисти системата, дори това да донесе още щети на ГЕРБ“, коментира Лиляна Павлова по повод скандала „Апартаментгейт“.

 

 

Гласове

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024