Политика

ПИК: Радев стяга арести и репресии. Бонев – шеф на МВР, Борисов, Цацаров и Пеевски – обвиняеми за фалита на КТБ

ПИК: Радев стяга арести и репресии. Бонев – шеф на МВР, Борисов, Цацаров и Пеевски – обвиняеми за фалита на КТБ

-Радев-усмихнат-e1521194106166

 

 

 

Президентът Румен Радев стяга репресии, ако кабинетът на Борисов подаде оставка след евроизборите. При такъв вариант държавният глава ще назначи служебен кабинет, а извънредните парламентарни избори ще се проведат заедно с общинските.

 

 

 

 

В момента мнозина навиват министър-председателят да подаде оставка след евровота на 26 май. Убеждават го, че ако слее общинските и парламентарните избори, има шанс да спечели наесен заради мобилизацията на апарата на ГЕРБ по места.

 

 

 

 

Този апокалиптичен  за властите сценарий е разработил проправителственият сайт ПИК, като се позовава на действащи министри и депутати от управляващата коалиция.

 

 

 

 

В същото време президентът Радев замислял да осуети варианта „победа на ГЕРБ“ чрез репресивни действия на служебния си кабинет през лятото.

 

 

 

 

 

ПИК преди няколко месеца вече написа, че мозъчният тръст на „Дондуков“ 2 е съставил списъци с лица, които ще подлежат на арести и наказателни мерки по време на мандата на служебния кабинет .

 

 

 

 

 

„Този път няма да ви сложим интелигентния и цивилизован проф. Герджиков, няма да ви се размине“, заканвали се открито съветниците на Радев.

№1 в списъка за арести бил Цветан Цветанов. Следвал пловдивският кмет Иван Тотев, който щял да бъде „сготвен“ по обвинения около усвояването на средства за „Пловдив 2019“.

 

 

 

 

 

За Цветанов стягали производство за натиск върху НАП при извършване на данъчни проверки за апартаментите му, научи ПИК.

„Ще се действа по схемата бързи полицейски арести за 24 часа. Пускат ги след едно денонощие и на входа на следствието ги задържат за нови 24 часа. Готвят пълен произвол. Целта е медиите да снимат, хората да бъдат окепазени и артикулирани публично като престъпници“, донасят източниците на медията ни.

 

 

 

 

 

Самият Борисов най-вероятно нямало да бъде ударен, но ще се пипа здраво сред най-близкото му обкръжение, за да го уплашат.

В списъците на арести присъствали и неколцина действащи министри от сегашното правителство.  Готви се и гонка на неудобни бизнесмени, общественици и журналисти. Те ще бъдат подложени на безпощадни данъчни проверки, медиен линч, както и на публични провокации на обществени места с цел да бъдат дискредитирани или физически отстранени.

 

 

 

 

 

Най-вероятно цялата операция щяла да бъде извършена под егидата на отмъстителен вътрешен министър, готов на крайности. В тази връзка активно се спряга името на Богомил Бонев, уволнен за корупция от Иван Костов през 1999 г.

 

 

 

 

 

Бонев е съпруг на депутатката от БСП Нона Йотова, бивш шеф на Пловдивския панаир – собственост на видния червен бос и приватизатор Георги Гергов.

 

 

 

 

 

 

В момента Бонев се изявява активно в личния си фейсбук, който е изпълнен с обиди и недвусмислени закани към Борисов, управляващите и всеки, свързан по пряк или косвен начин с тях, пише още ПИК.

 

 

 

 

Бонев сам се хвалел, че ако докопа властта, милост няма да има. Страдал и че по време на миналия служебен кабинет на Герджиков бил „прескочен“ при раздаването на постовете.

 

 

 

 

Друг тактически ход на президента бил евентуалното привличане на Цветан Василев като защитен свидетел срещу ключови фигури от управлението на страната. Сред тях – Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

 

 

 

 

По сигурни данни на ПИК хора на висши позиции в президентството са били засичани на тайни преговори в Белград с банкера-беглец. Василев вече бил „офериран“ от емисарите на Радев да се върне в България при служебен кабинет и да поиска статута на „защитен свидетел“.

 

 

 

 

 

„Ще плямпа на едро всякакви дивотии. Например – че е давал по 100 000 евро месечно на Борисов и Цацаров, за да го закрилят. Ще ги набеди и за фалита на КГБ в съучастие с Делян Пеевски“, разкрива министър пред ПИК.

 

 

 

 

 

Това ще преобърне хода на процеса по фалита на банката, а Борисов, Цацаров и Пеевски ще бъде квалифицирани като обвиняеми.

В същото време полицейските репресии срещу политически противници и журналисти ще предизвикат вълна от неодобрение в Европа, както и масови улични протести. България ще бъде въвлечена в пореден икономически и социален хаос.

 

 

 

 

„Най-разумният ход на Борисов е да не се навива на варианта „оставка след евроизборите“ и да си изкара мандата до края. Все пак има още две години, през тях може да се случи всичко. В никакъв случай не бива отново да предоставя властта в ръцете на Румен Радев, който вече се закани: Следващия път всички вън“, разсъждават информаторите на ПИК.

 

 

 

 

Те са изумени и от търпението на министър-председателя Борисов, който разполагал с пълни сведения от спецслужбите за нерегламентираните срещи на представител на Румен Радев с Цветан Василев в Белград. Въпреки това Борисов дипломатично предпочитал засега да „стаява“ информацията…

 

 

ПИК

 

pik.bg

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024