Политика

Симеонов към Бойко Борисов: Неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка

Симеонов към Бойко Борисов: Неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка

 

 

СИМЕОНОВvalerВалери-simeonov-.jpg

 

 

 

Валери Симеонов и народните представители от неговата партия НФСБ са гласували против оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Симеонов обясни, че върви процес на болшевизация на обществото и изниква въпросът дали и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да подаде оставка, пише флагман.бг.

 

 

 

 

След питане не приема ли аргументите на Борисов за морала в ГЕРБ, водачът на НФСБ каза: „Не ми дърпайте езика – ще кажа нещо, дето не трябва да го казвам… Аз мисля, че се прекалява с тази кампания по разчистване на кадърни хора. И мисля, че в крайна сметка, ей сега ще ви го кажа – в крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности, да подават оставки, в крайна сметка неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка. Защото, какво означава това?

 

 

 

 

 

Това означава, че тая партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Еми тогава? Няколко оставки – да, разбирам. Обаче хора, които без всякаква причина са принуждавани да си подават оставките, поради това, че техни роднини имали някакви имоти… Ми това е болшевизъм. Това е връщане на времената от първите дни след Девети септември, когато хората са убивани, убивани с изстрели в слепоочието по улиците затова, че са били просто по-богати от другите, или че просто са били народни представители.”

 

 

 

 

Гласувах „против“ оставката на Делян Добрев, защото дори и в политиката трябва да има здрав разум. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти във връзка с оставката на Делян Добрев от ГЕРБ, предаде подробности и Агенция „Фокус“.

„Навсякъде, включително и в политиката трябва да има и здрав разум. Този отвратителен процес, на който сме свидетели, трябва да бъде прекратен“, каза още Симеонов. По думите му в следващото Народно събрание никой, който няма апартамент, не дай си Боже да има фирма, да не си помисля да се кандидатира.

 

 

 

 

„За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора има право да бъдат в политиката. С други думи свидетели сме на едно опростачване в политиката“, заяви Симеонов.

 

 

 

 

Той уточни, че това е с активното съдействие на медиите. „Това опростачване експлоатира и спекулира с най-ниските чувства на българския народ, със злобата и завистта и неудовлетвореността от живота“, подчерта още Симеонов.

 

Фокус, Петел

 

 

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024