Политика

Цветанов представи предизборния слоган на ГЕРБ: Европа ни чува, когато показваме видими резултати

Цветанов представи предизборния слоган на ГЕРБ: Европа ни чува, когато показваме видими резултати

видими517dc82a19d9b9e4bc310644a733ba31

 

 

 

 

ГЕРБ представя слогана си за предстоящата предизборна кампания за европейския вот на 26 май. Събитието се провежда в централата на партията.

 

 

 

 

„Мария Габриел има един изключително важен акцент, а това е колкото може повече млади хора да минат на обучение в софтуерни компании. Андрей Ковачев с един безспорен авторитет, има безупречна репутация“, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

 

 

„Андрей Новаков, най-младият евродепутат, който беше към 2014 г., неслучайно той намери място в една от най-тежките комисии в Европейския парламент – бюджетната комисия. Европа ни чува.

 

 

 

Изключително важно за Ева Майдел е това, че се ползва с голям авторитет. Асим Адемов е човек, който успя много бързо да навлезе в ритъма и динамиката на мандата на евродепутатите. Изключително толерантен“, добави още той.

 

 

 

„Емил Радев – депутат, който успя да защитава правата, свободите и интересите на страната. Има необходимия юридически опит. Ивелина Василева – отдадена на кохезионната политика. Тя пое министерство на екологията в момент, когато имаше последствия от управлението на БСП“, каза Цветанов.

 

 

 

 

„Лиляна Павлова, като един успешен регионален министър, беше натоварена с най-голямата отгорност във връзка с настоящето председателство“, допълни той.

 

 

 

 

„Бългаия има своята отговорност като държава на ЕС и като външна граница. Европа ни чува, когато показваме видими резултати“, завърши Цветанов.

 

 

Очаквайте подробности

 

По повод на новия предизборен слоган на ГЕРБ левият евродепутат Петър Курумбашев коментира:

 

”Скандалът с апартаментите вместо да се потушава, се разгаря. Българите все повече си задават въпроса кой контролира тези, които контролират. Виждаме това, което се появява – тризонети, сауни на покриви; появи се и нова тераса. Когато си купиш имоти за над един милион лева, а в същото време водиш дискусии за това, дали минималната пенсия да бъде 200, или 300 лева, този дебат морално не издържа.”

Това заяви Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, в предаването „Седмицата“ по Дарик радио.

 

 

 

Във връзка с казаното от премиера Бойко Борисов, че едно време комунистите живеели в квартал „Изток“, Курумбашев попита: „А сега кой живее там – новите комунисти от ГЕРБ ли? Това ли е краят на прехода? Това ли е справедливостта в резултат на едно 10-годишно управление – ти и твоята кума да си купите апартаменти на тези или онези цени? А след това да се окаже, че и тези, които те контролират, правят същото?“

По думите на Курумбашев са впечатляващи и размерите на придобивките – тризонети, частни асансьори. „Мисля, че това отговаря много точно на слогана на ГЕРБ – „Видими резултати“. Сега го осмислям по един нов начин. Не разбирам и реакцията на ГЕРБ. От една страна, намират Цветанов за виновен, щом като го оттеглят от парламента. От друга страна, не го намират за виновен, защото продължава да си изпълнява партийните позиции. Няма полувиновност – или си виновен, или не си“, смята той.

 

 

Канал 3, Свободно слово

Политика

More in Политика

президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024