Политика

Страшен скандал в БТВ! Яне Янев: Аз извадих наяве шестте апартамента на Цветанов, но всичко беше потулено

Страшен скандал в БТВ! Яне Янев: Аз извадих наяве шестте апартамента на Цветанов, но всичко беше потулено

 

янето768x432

 

 

 

В България трудно се говори истината. Реших, че в един момент е по-добре да се оттегля и да бъда страничен наблюдател. Така човек по-ясно преценява какво се случва в държавата. Това каза лидерът на РЗС Яне Янев в ефира на БТВ.

 

Той бе поканен да коментира „Апартаментгейт“ в качеството му на бивш съветник на премиера Бойко Борисов.

 

В момента предимно живея и работя в Сандански.

Преди 9 години лично аз извадих апартаментите на Цветан Цветанов, припомни той.

 

 

 

 

„Тогава се надигна вой срещу мен. Сега голяма част от медиите работят по моя модел. Аз съм показал на обществото как трябва да бъдат вадени информациите за имотите. Тогава извадихме на бях свят неоспорими доказателства, че Цветанов не е имал доходи, за да притежава тези апартаменти и таз информация отиде в НАП. Тя обаче беше потулена“, заяви Янев.

 

 

 

 

 

И продължи: „И същият този шеф бе направен депутат от ГЕРБ по предложение на Цветанов. Той се оказа и сътрудник на ДАНС. Висшите етажи на властта мога да ги коментирам, ако имаме 2-3 часа телевизионно време. Професионално, а не аматьорски като КПКОНПИ. Видял съм в Израел как се работи. Там се използват  технологиите,  които не позволяват човешка намеса, когато става дума за разследване на  корупция по висшите етажи на властта. Там техниката прави извод. Няма човешка намеса“.

 

 

 

 

 

Янев нападна и бившата партньорка на ГЕРБ: „Кунева бе против мен и моите виждания. Тя направи скопен закон. Този закон с малко цецовизация е в този вид“.

 

 

 

 

 

След това бившият съветник на Борисов насочи атаката си към подалия наскоро оставка зам.министър заради къщата му в Сандански: „Александър Манолев беше феодализирал моя град Сандански. Тази къща на Манолев и хотелът на кмета Котев са в парка на Сандански. В белите дробове на града. Как си е позволил да вандалщина, е друг въпрос!

 

 

 

 

Целият град минава нагоре, оттам е пътя за курортната зона на града. Всеки Божи ден Манолев живее в тази къща. Винаги е живял там. Знаем, че само и единствено Манолев живее там. Привиква там политици на разни сбирки. Всичко е построено както бе построен водопровода. Подставено лице на Манолев – една девойка е станала собственик на фирма. Тя е придобила имот, когато тя е била непълнолетна. Незаконно е прокаран водопровод.

 

 

 

 

С него е захранен хотела на кмета и къщата на Манолев. Той се опита да феодализира целия град. Той изпълняваше и длъжността кмет на Сандански, изригна Янев.

 

 

 

 

Той дади и любопитни подробности от партийния живот на ГЕРБ в града и разкри нов „Кумгейт“: “ Манолев водеше Котев на всяко събитие. Кой ходи-ще ви отговоря персонално. Ходи котилото на кмета Котев: вуйната на Кмета е назначена за шеф на метни данъци . Вуйчото на Котев е шеф на общински пазари. Съпругата на шефа на полицията е назначена за главен счетоводител на общински пазари. Брата на шефа на полицията е шеф на инспектората и плътно до Котев. Чичото на Котев е назначен от него в пречиствателната станция. Тези хора биха могли да имат достъп до къщата на Манолев.

 

 

 

 

 

В разговора по телефона се включи  Манолев:

„Няма по-красноречив начин да стане ясно кой стои зад атаката срещу мен. Партията на господина е напълно забравена на национално ниво и е на път това да се случи и на местно ниво. Цялото ми семейство сме потърпевши. Човекът, който не е наясно със своята сексуална ориентация е седнал да раздава морални оценки. Вярно ли е, че е подсъдим и е фалшифицирал подписите на свои роднини, а че е навлязъл в църковен имот? Атаките му се дължат на това, че спрях всички негови незаконни практики. Той ще бъде политически труп при следващите местни избори“, заяви товй едва сдържайки гнева си.

 

 

 

 

 

Манолев продължи да се отбранява: „Няма как да е моя тази къща. По документи се вижда ясно чия е къщата. Аз съм посещавал тази къща. Като турист съм посещавал тази къща и съм си плащал за това. Не зная дали тази къща е проверявана като къща за гости. Аз съм участвал в изграждането. Финансирал съм момичето. Работил съм в частния бизнес. Годишната ми заплата е надхвърляла 100 000 лв. Имотът не е прехвърлен на момчето.

 

 

 

 

 

Отстъпил съм й правото на строеж през 2013 г, когато това момче е било над 18 г. Имало е проверка от Фонд „Земеделие“. В момента никой не  може да отиде в къщата, защото тя не функционира като къща за гости. Аз съм резервирал места като съм звънял на управителката. Не мога да кажа как е прокарана минералната вода. Аз съм участвал в изграждането на къщата. Аз се обадих на премиера и му казах, че нямам притеснения“.

 

 

 

 

 

Невъзмутим Яне Янев контрира: „Ей така правят безобразия . Не може да се говори с тях. Използват типични мутренски методи. Не мога да разбера как говориш лъжи. Целият  град вижда как той е излизал от въпросната къща с лимузини за няколко стотин хиляди лева. Демонстрира лукс и разкош за хиляди. Идете в Кулата.  Аз съм богато момче. Имам пет къщи и наследствени имоти. Гордея се с баща ми и ходя с гордо вдигната глава. Всеки може да дойде в нашето ранчо да работи. Ние с фамилни средства сме реставрирали църква. Да не злослови Манолев. Подсъдим съм от сестра му. Тя гледа дело, което го протака 11 заседания по поръчка на брат си Манолев. Коли, АТВ-та, мотори и т. н. ще видите в къщата на Манолев. Ако отидете там, ще намерите негови вещи.“

 

 

 

 

 

„Мистериозно Манолев се сдобива с къща в парка на Сандански заедно с кмета Котев. Манолев и семейството му живее там и всички го знаят. Той привиква хора там. Как някой си е позволил да рече вековни чинари? Къщата е построена така както последния водопровод за минерална вода в града през фирмата на кмета и майка му. Незаконно е захранен с минерална вода имотът на Манолев и хотел в града“, разкри още  Янев.

 

 

 

 

 

 

Манолев призова да се изчака да приключат проверките.

„Тези хора са се самозабравили и говорят абсолютни лъжи. Този човек демонстрираше лукс, какъвто нямат арабски шейхове, коментира Янев.

 

 

 

 

„Подадох си оставката, защото при много по-малки съмнения при мои колеги те го направиха, счетох за нужно, че трябва да го направя и аз“, завърши Манолев.

 

 

Аз съм богато момче от богат род, имам в Сандански пет къщи, гордея се с корените си. Ходя с гордо вдигната глава. С фамилни средства сме реставрирали църква, няма от какво да се срамувам“, завърши Янев.

 

 

Би ти ви, Епицентър

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024