Здраве

“Аз съм онколог. Ето какво ще направя, ако ми поставят диагнозата рак:” – информация, която спасява живот

“Аз съм онколог. Ето какво ще направя, ако ми поставят диагнозата рак:” – информация, която спасява живот

 

Screenshot_7-3

 

 

 

За съжаление, често съм се сблъсквал с рака през живота си: това се случи в моето семейство, а също и с пациенти.

Проблемът е, че традиционната медицина мисли напълно погрешно, с остарели категории, когато става дума за рак. Научили сме се да го изрязваме, горим и дори унищожаваме с химиотерапия, облъчваме го с радиация и бомбардираме с лекарства, но причината за рака така и не се поддава на лечение.

 

 

 

 

За щастие, имаме алтернатива. Това е т.нар. ”функционален медицински подход към рак.”

Функционалната медицина позволява на специалисти и пациентите да работят заедно върху проблема, така че да се отстранят причините за заболяването в самия им корен. Това е нов модел на персонална диагностика и лечение на различни нови болести.

 

 

 

Идеята е проста: давате проби за генетичен анализ, а лекарите ви казват към кои хронични заболявания сте предразположени и какво да направите, за да ги избегнете. Повечето експерти в областта са съгласни, че ракът възниква поради дисбаланс в енергийната система на организма. Заболяването възниква “постепенно”, ето защо толкова много хора живеят с туморите, без дори да го знаят.

 

 

 

 

С други думи, ракът е резултат на лоши навици.

Какво да направим? Променете това! От една страна, това може да стане отлична практика за предотвратяване на рака. От друга, някои пациенти могат да очакват, че новият начин на живот ще ги промени и ще премахне тумора. Известно е, че имунната система на организма при определени условия също може да открие раковите клетки и да ги унищожи!

 

 

fb_b16aeb61ac27eccba622c234d254ecf5

 

Ето 5 неща, които аз бих направил, ако днес ми отриеха “рак”

 

 

1. Бих спрял да ям захар.

Захарта храни раковите клетки и допринася за тяхното развитие. Средният американец изяжда 69 килограма захар годишно и 66 кг брашно! Същото нещо се случва и в останалата част на света, където 1.7 милиарда души страдат от затлъстяване! Ако искате да се предотвратите развитието на рак или поне го поставите под контрол, трябва да се придържате към диета, която поддържа нормални нива на инсулин.

Ще трябва да ядете богати на фибри пресни, “истински” продукти и да сведете до минимум консумацията на сладки преработени храни. Така ще бъдете в състояние да се храните, а същевременно да лишите раковите клетки от необходимата им храна.

 

 

 

 

2. Бих изключил от менюто си всички храни, които не ми подхождат.

Какви са тези продукти? При всеки е различно. В едно голямо проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация е установено, че около 35% от американците страдат от свръхчувствителност към глутен. Ако тези хора всеки ден ядат хляб, след това рано или късно умират или от рак или от сърдечно-съдови заболявания.

 

 

 

 

Друг популярен вид хранителни алергии са тези към млечните продукти. Освен това, те са свързани с инсулинова резистентност. Ако тези хора постоянно пият мляко, а за неразположението си обвиняват стреса или умората от работата, то рано или късно техните възпалени черва ще предизвикат много сериозни проблеми. Слушайте себе си. Ако след някаква храна, която ви харесва, се чувствате зле, изхвърлете я!

 

 

 

 

3. Щях да се погрижа за възпалителните процеси в организма.

Възпалението – директен път към всички тежки хронични заболявания, включително рак. Обикновено те започват, когато се развие резистентност към инсулин, автоимунни заболявания или алергии. Ако се чувствате уморени и депресирани, наблегнете на храни, богати на Омега-3. Повечето от техните източници са: червена риба и лененото семе. Те помагат на тялото да се справи с възпалението.

 

 

 

 

4. Бих се погрижил за здравето на червата.

Не само поради рисковете от рак на дебелото черво. В момента много изследователи активно застъпват хипотезата, че причината за рак може да бъде микробиома на дебелото черво. С други думи, причината може да се крие в бактериите, които живеят в червата.

 

 

 

 

Какво да направите? Яжте колкото се може повече пробиотици и пребиотици: например кисело мляко. Също така ви трябват фитонутриенти (плодове), куркумин (намира се в куркумата) и ресвератрол (във вино и грозде). Това помага да се забави възпалителният процес в червата.

 

 

 

5. Бих избягвал токсини.

Средностатистическото новородено се ражда с 287 химични вещества, които се намират в пъпната му връв. Някои са невротоксични. Освен това, никой от нас не може да избегне напълно въздействието на лошите токсини. Но може да бъде намалена степента му! На първо място е необходимо да се избегнат пестициди, фталати, бисфенол А, антипирени, тежки метали (олово и живак, на първо място).

 

 

 

 

 

Как да го направим? Да не купуваме напитки в пластмасови опаковки. Да не ядем сложни полуфабрикати. Да избягваме ходене в големите градски центрове: атмосферата от автомобилните изпарения в задръстванията е много опасна, ако концентрацията на вредни газове е по-висока от нормалната.

 

 

 

 

 

И не забравяйте: ракът – това не е присъда. Ако направите достатъчно усилия, битката с болестта често е възможно да се спечели. – Вашата задача е да разчитате не само на лекарите, но и на себе си! Направете всичко възможно, за да увеличите шансовете си!

 

 

 

 

Моля, споделете тази важна информация с приятелите си! Може би ще спаси човешки живот.

 

 

zajenata.bg

loading...
0
Здраве

More in Здраве

dentist-696x446

Съдът реши: Зъбните протези са безплатни за всички здравноосигурени

юли 8, 2019
ванкоbig_1d22

Бургас потъна в скръб! 18-годишният Ванко си отиде

юли 2, 2019
1561460360-1

Онколози: Невиждан в историята на България масов мор!

юли 1, 2019
онко991-ratio-lekarstva-apteka

България замесена в международен скандал за фалшифициране на онколекарства

юни 30, 2019
768x432 (1)

Северозападна България остава само с една болница, пръсната в три града – ще си прехвърлят лекари и пациенти

юни 28, 2019
майка571023

Безобразие! 2 дни след погребението на Мими майка й получи второ писмо да плати 14 000 лв.

юни 27, 2019