Политика

Априлското въстание по данъчна оценка…

Априлското въстание по данъчна оценка…

ce5

 

Априлското въстание по данъчна оценка… Това написа фб активистът Георги Дренчев като коментар за тази снимка – 5 думи, които казват всичко.

 

Поводът е празникът на чевермето в Златоград.

 

Започна празникът на родопското чеверме в Златоград. 
Това пък написа на личната си страница във Фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Ето какво още сподели той:

 

„По-рано в автентично аранжирани дворове се приготвиха традиционни местни ястия, а майстори завъртяха 150 чевермета. Събитието бе открито официално с музикално шествие на 111 каба гайди.

 

 
По традиция всички присъстващи на празника на родопското чеверме сме облечени с народни носии. Заедно с мен в Златоград са кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Марин Захариев, народният представител д-р Красимир Събев, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов. Тук е и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева“.

 

 

По-късно Цветанов пусна нов пост в социалната мрежа за същото събитие:

„Европа покрепя България да съхранява своята идентичност. Златоград е пример за това – тук всяка година гостите и хората, носещи народни носии – се увеличават. Градът все повече се възприема като перлата в Родопите, където всеки може да се зареди с позитивна енергия. Това заявих днес по време на шестия поред празник на златоградското чеверме и гайдарското надсвирване.

 

 

 

Споделих, че докато вчера и днес съм наблюдавал подготовката за празника и прииждащите хора от цялата страна – за пореден път съм се убедил, че българите старателно съхраняват традициите си и искат да опознаят родината ни колкото може повече.

 

 

Подчертах, че европейската солидарност ни дава всички възможности да бъдем част от голямото европейско семейство, но запазвайки същността си като нация със своите бит, култура, обичаи, традиции. Тя ни дава и просперитет. Като положителен пример в тази насока дадох всички кметове от Смолянска област, които съумяха да се възползват максимално от солидарността, за да подобрят инфраструктурата и средата за живеене на своите съграждани.

 

 

Председателят на Народното събрание отправи призив по време на предизборната кампания да се говори за българските ценности, които трябва да занесем в Европа. По думите й те трябва да бъдат утвърдени и това трябва да е нашата национална задача.

 

„За пореден път се убеждавам, че няма по-красива от Родопа планина, няма по-самобитни традиции от нашите, няма по-истински хора от родопчаните. В Златоград се наложи един нов стил на управление, а за няколко мандата на кмета Янчев хората видяха и усетиха ползите от ЕС чрез вложените европейски средства в различни проекти“, коментира кандидатът за евродепутат Марин Захариев.

 

Източници: фейсбук, Афера, Епицентър

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024