Здраве

Аптекарката Катя Иванова убива рака с вълшебен чай – вижте съставките

Аптекарката Катя Иванова убива рака с вълшебен чай – вижте съставките

 

katq-e1556774448841

 

 

 

Българка убива рака с помощта на билков чай, който за хиляди хора по света се оказва вълшебен. Катя Иванова вече 52 години помага на нуждаещи се с помощта на билколечението. Противотуморният чай е последната създадена рецепта от знаковата за Горна Оряховица фармацевтка, пише в. „Борба”.

 

 

 

 

Решила да направи билковата смес, защото в последните години броят на онкологично болните, дошли да търсят лек в дрогерията й рязко се увеличил. Славата на чудодейния цяр бързо се разнесла и днес за него има клиенти от цял свят. По думите й за рецептата са идвали хора от Ямайка, Германия, Холандия, Канада, Турция и т.н. Твърди, че за да подейства, тези, които го пият, следва да са постоянни и да вярват в добрия изход от терапията.

 

 

 

 

Освен чая, опитната аптекарка борави с още 135 рецепти и над 3000 лечебни растения. За всяка болка има билка, гласи народната медицина, а в това е твърдо убедена и Катя. Повече от половин век тя работи в собствена дрогерия, която скоро ще отбележи 115 години от основаването си, и помага на болните с помощта на фитотерапия, като по този начин им спестява приема на химически субстанции.

 

 

 

Знанията й са енциклопедични и подкрепени със солидно образование. Заради отдадената си работя Катя е получила многобройни награди, сред които за принос в здравеопазването на община Горна Оряховица, почетен знак „Кристално хаванче” на Националното сдружение на бакалавър фармацевтите, диплома от Шестия конгрес по психотроника в Загреб и т.н. Включена е в Енциклопедия на известните българи, а интересът й към билките е наследен от прапрадядо й Начо Начев.

 

 

 

Катя Иванова сподели, че за да е в крак с новостите във фитотерапията, и до днес не спира да чете специализирана литература. „Хората трябва да знаят, че при по-сериозните заболявания, при които се налага операция и антибиотици, не може билките да заменят традиционното лечение. И все пак действието им може да е изключително благоприятно и да подпомогне основната терапия. Като фармацевт познавам и лекарствата и се случва да правя билкови рецепти въз основа на рецептите, които лекарите изписват“, обясни Катя.

 

 

 

Почти няма заболяване, за което да не са търсили цяр при нея. Категорична е обаче, че най-много са случаите на ракови заболявания, следват нервните и стомашните. Отскоро пък зачестили и болните от туберкулоза. Идват и хора с упорита кашлица, бронхити, псориазис, артрит, анемия, лош холестерол, безплодие, хемороиди и т.н.

 

 

 

Нейният чай съдържа пет билки – глухарче, невен, равнец, черен оман и котешка стъпка.

 

 

„Чаят действа като имуностимулиращо средство, тоест провокира организма сам да се пребори с болестта. Единственият недостатък е, че ефектът идва много бавно. Изисква се постоянство, а времето, за което ще подейства, е индивидуално и зависи от всеки човек. Имала съм случаи на пациенти – млади, оперирани, но починаха, защото нямаше време да подейства, но има такива, които шест години след операцията са здрави, идват усмихнати и всичко им е наред“, уточни фитотерапевтката.

 

 

 

 

Разказва как преди 3 години била напът да се откаже от работата си, защото се чувствала много изморена от ежедневния труд, но в дрогерията дошъл млад мъж да търси помощ. Той бил на 35 години и с диагноза рак на стомаха. Споделил, че тя е последната му надежда за живот и това я накарало моментално да забрави за намеренията си. Направила му чая, а той я прегърнал искрено в знак на благодарност. „Когато правих чая вложих цялата си любов. Към днешна дата този човек е жив и здрав, идва да си взима чая и да го пие профилактично. Рецептата може да се използва и от здрави хора, защото никой не е застрахован, че болестта няма да го сполети. Ракът е огромен бич на нашето съвремие“, заяви Катя.

 

 

 

 

По думите ѝ всеки ден поне по петима онкологично болни идват да търсят помощ при нея, но е имала дни, в които бройката стигала до 10 души. Няма да забрави никога болни от рак – българска лекарка, женена за мъж от Ямайка, също доктор. Идвали в България на почивка и посетили няколко манастира. Един от игумените ги насочил към малката й дрогерия и те дошли за противотуморния чай. Години по-късно оздравели, спечелили зелена карта и се преместили в САЩ да работят. Въпреки лечебната сила на билките Катя подчерта, че те могат да навредят сериозно.

 

 

 

„При предозиране неминуемо ще настъпят странични ефекти. Пациентите, които не познават билките, по-добре да не се лекуват сами. Прави ми впечатление, че в интернет има все повече информация и пациентите едва ли не сами си слагат диагноза и като дойдат, искат директно някоя билка, но аз мога да отсея кое е правилно и кое не, защото повече от век се занимавам с това. Доста от лекарите вече припознаха билколечението, а преди време го отричаха. От целия свят само в България фитотерапия не се изучава от студентите по медицина. Това е абсурдно и трябва да се промени“, заяви тя.

 

Борба, Лупа БГ

 

https://lupa.bg/news/balgarka-ubiva-raka-s-valsheben-chai_5765news.html

loading...
Здраве

More in Здраве

otkrit-e-nov-simptom-koronavirus-064

Открит е нов симптом на коронавирус, проявява се в ранен стадий и основно при деца! СНИМКИ

април 22, 2020
big_30_3ce7

Мангъров: Пик на заразата няма да се случи. Няма да има камиони с трупове и чували

април 22, 2020
kosveni-nachini-da-se-zarazite-covid-19-948

Велико! БГ учени подготвят революционна ваксина срещу корнавируса без риск за хората

април 18, 2020
koronavirus_bgnes

Германски учени: Има имунитет след коронавируса и той трае поне 3 години!

април 18, 2020
big_2112127480

Какво се случва с организма ви при насаждане на системен страх и психоза

април 16, 2020
980x551_1584986166

Лекарство за 1,61 лева спасява от смърт при по-леки случаи на COVID-19 – откритието е на учени от Ухан

април 15, 2020